settings icon
share icon
Întrebare

Care este semnificația termenului "Șilo"?

Răspuns


Cuvântul Șilo apare de 33 de ori în Vechiul Testament și toate, cu excepția unei singure utilizări, se referă la un oraș din Efraim, la aproximativ 24 de mile nord de Ierusalim. Iosua, Eli și Samuel au fost cu toții asociați cu Șilo, iar cortul a fost amplasat acolo pentru o lungă perioadă de timp.

Un verset din Biblie menționează Șilo ca parte a unei profeții mesianice. Geneza 49:10 spune: "Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, până va veni Şilo, și de El vor asculta popoarele."

Acest verset face parte din binecuvântarea dată de Iacov celor 12 fii ai săi, în care descrie istoria viitoare a fiecărui fiu și a fiecăruia dintre cele 12 seminții ale lui Israel.

Binecuvântarea lui Iuda și a seminției sale conține mai multe elemente:

- Urmașii lui Iuda vor fi puternici și vor primi laude și onoruri din partea celorlalte seminții ale lui Israel (Geneza 49:8). Acest lucru s-a împlinit în David, un războinic viteaz și un rege puternic și, în cele din urmă, prin Mesia, care provenea din linia lui Iuda.

- Seminția lui Iuda este asemănată cu un leu, atât tânăr, cât și bătrân (Geneza 49:9). Din nou, această binecuvântare își are împlinirea finală în Isus Hristos, "Leul din seminția lui Iuda" (Apocalipsa 5:5).

- Seminția lui Iuda va cunoaște prosperitatea, pacea și sănătatea (Geneza 49:11). Aceasta este probabil o profeție referitoare la mileniu. Acela va fi un timp de pace (Mica 4:2-4; Isaia 32:17-18), de bucurie (Isaia 61:7, 10), de mângâiere (Isaia 40:1-2) și fără sărăcie sau boală (Amos 9:13-15; Ioel 2:28-29).

În Geneza 49:10, găsim referirea la Șilo. "Șilo" (așa cum este tradus de NASB și NKJV) este cineva despre care se prezice că va veni din seminția lui Iuda. Alte traduceri dau titlul acestei persoane ca fiind "cel căruia îi aparține [toiagul conducătorului]" (NIV), "Șiloh [Mesia, Cel pașnic]" (AMP) și "cel al cărui drept este" (CSB). Înainte de venirea lui Șilo, seminția lui Iuda va continua să mențină puterea și tăria, semnificate de sceptru - simbolul autorității și al domniei Legii. Acest lucru a început cu David, care era din seminția lui Iuda, și a continuat până la captivitatea babiloniană. Dar, în mod deosebit, primul guvernator al lui Iuda după încheierea captivității a fost Zorobabel, care era din seminția lui Iuda.

Cea mai bună interpretare este ca fiind Mesia. Mesia este Cel care are adevăratul drept de a lua tronul și de a ține sceptrul (Ioan 18:36-37; Psalmul 2:7-9). Mesia este Cel care, la a doua Sa venire, va avea parte de ascultarea poporului (Daniel 7:13-14; Isaia 2:2). Mesia, Leul lui Iuda, este Cel care va conduce întreaga lume (Apocalipsa 11:15) și va instaura o perioadă de binecuvântare și de pace fără precedent pe pământ (Isaia 11:6-13; Mica 4:1-5).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este semnificația termenului "Șilo"?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries