settings icon
share icon
Întrebare

E posibilă în această viață sfințirea deplină/ perfecțiunea fără păcat?

Răspuns


Efeseni 4.13 spune că darurile spirituale sunt date ca să zidească Trupul lui Cristos „până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Cristos". Unele traduceri spun că vom deveni „perfecți" (în loc de „maturi"), și astfel unii oameni s-au gândit în mod greșit că putem atinge perfecțiunea fără păcat în această viață. Biblia ne învață că, atâta timp cât vom fi în trup, întotdeauna ne vom lupta cu o natură păcătoasă (vezi Romani 7.14-24). Nimeni nu va fi „perfect" (fără păcat) înainte să ajungem în cer.

Cuvântul tradus cu „matur (NTLR)" în Efeseni 4.13 este cuvântul grecesc teleios. E folosit în tot Noul Testament ca să însemne „perfect", „desăvârșit", „deplin crescut" și „matur". Efeseni 4.13 ne învață că cu cât creștem în Cristos, cu atât mai puternici și mai uniți vom fi ca biserică. Versetul nu ne învață că vom înceta să păcătuim.

Un alt pasaj cu privire la care oamenii devin uneori confuzi e Coloseni 1.28, care spune, în unele traduceri, că Pavel vrea să „[înfățișeze] pe orice om desăvârșit în Cristos Isus". De asemenea, în Coloseni 4.12 Pavel se roagă ca „desăvârșiți și deplin încredințați, să [stăruim] în voia lui Dumnezeu". În ambele versete, cuvântul grecesc pentru perfect ar trebui înțeles ca însemnând „matur" sau „deplin crescut", nu „neavând niciun păcat".

Ca ființe umane, în lumea aceasta suntem constrânși de natura adamică. Oricât de mult am încerca să nu facem acest lucru, totuși vom păcătui împotriva lui Dumnezeu. Acest lucru e adevărat pentru toată lumea. Apostolul Pavel l-a mustrat pe Petru pentru că manifesta favoritism (Galateni 2.11-13). Mai târziu în lucrarea lui, Pavel se numește pe sine cel dintâi dintre păcătoși (1 Timotei 1.15) Petru, Iacov, Ioan și Pavel, toți au recunoscut că nu sunt perfecți. Cum am putea ca tu și cu mine să spunem altfel?

Perfecțiunea adevărată nu va veni înainte de răpirea Bisericii, când ne vom înălța să-L întâmpinăm pe Isus în văzduh (1 Tesaloniceni 4.17). În acel moment, cei morți în Cristos vor fi înviați și trupul celor vii va fi schimbat (Filipeni 3.20-21, 1 Corinteni 15.54). Vom sta înaintea scaunului de judecată al lui Cristos (2 Corinteni 5.10), unde lucrarea noastră va fi judecată și vor fi date răsplătirile (1 Corinteni 3.9-15). Răscumpărarea noastră va fi completă și păcatul nostru va fi trecut pentru totdeauna. Vom trăi și vom domni împreună cu Cristos într-o perfecțiune lipsită de păcat pentru totdeauna.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E posibilă în această viață sfințirea deplină/ perfecțiunea fără păcat?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries