settings icon
share icon
Întrebare

De ce își spun mormonii Sfinții din Zilele din Urmă?

Răspuns


Când foamea după experiență religioasă a atins o culme în anii 1800, lipsa unității între diferite ramuri ale credinței creștine a devenit o piatră de poticnire. Un om numit Joseph Smith s-a ridicat și și-a propus propriile experiențe religioase declarate ca fiind soluția. El s-a declarat a fi un profet al lui Dumnezeu. Adepții au pretins că Dumnezeu a restaurat „sfânta preoție a apostolilor și a ucenicilor de demult" în persoana lui Joseph Smith. De asemenea, Smith a declarat că în aceste „zile din urmă" ale lumii, toate celelalte biserici participă la apostazie, și numai revelația lui particulară (sau a celor asociați cu el) poate fi crezută pentru salvare și învățare.

În principal prin eforturile lui Joseph Smith și ale lui Oliver Cowdery, o organizație a luat ființă și a fost numită Biserica lui Isus Cristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Numele a fost proclamat ca venind prin revelație de la Isus Cristos. Avea ca scop să indice trei certitudini specifice: 1. Isus Cristos a rânduit biserica; 2. lucrarea bisericii e specifică pentru zilele din urmă ale lumii, și 3. biserica va cuprinde numai sfinți adevărați recunoscuți de Isus Cristos. Un astfel de nume trebuie că a sunat foarte atractiv într-o vreme de doctrină fluctuantă. Biserica Sfinților din Zilele din Urmă a afirmat că sarcina lor este să întemeieze împărăția lui Dumnezeu și să instituie practicile religiei creștine așa cum a intenționat-o Dumnezeu. Aceste lucruri laolaltă au fost de obicei numite „restaurarea evangheliei" și erau parte a mișcării de restaurare a începutului de secol XIX.

Potrivit Bibliei, Dumnezeu e Cel care Își va instaura Împărăția (Isaia 9.7). Sfinții nu sunt chemați să facă acest lucru pentru El. De asemenea, indiferent dacă unii consideră zilele din urmă ca fiind chiar finalul erei pământului sau ca incluzând toate zilele care au urmat după lucrarea încheiată a lui Isus Cristos, nu există suport biblic pentru o evanghelie deteriorată care are nevoie de restaurare. Isus a declarat recunoașterea lui Petru că El este „Cristosul, Fiul Dumnezeului celui viu" ca fiind piatra pe care Își va zidi Biserica, și „porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui" (Matei 16.16, 18). Dumnezeu, de asemenea, a declarat că cu toate că unii s-au abătut de la adevăr, „temelia tare a lui Dumnezeu stă" (2 Timotei 2.18-19). Aceste versete indică caracterul permanent al Bisericii în contextul Evangheliei. Într-adevăr, în vremurile din urmă, apostazia va fi din abundență (Matei 24.11), dar evanghelia va rămâne intactă, împreună cu cei care vor răbda până la sfârșit (Matei 24.13-14).

Adevărata lucrare a sfinților din zilele noastre este să continue să declare adevărul Evangheliei veșnice (Ioan 3.16, Marcu 16.15) și „dreptarul învăţăturilor sănătoase pe care le-au auzit... să-l țină cu credinţa şi dragostea care este în Cristos Isus" (2 Timotei 1.13).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce își spun mormonii Sfinții din Zilele din Urmă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries