settings icon
share icon
Întrebare

Cum îmi pot birui teama de sfârșitul zilelor?

Răspuns


Isus a spus că vremurile sfârșitului vor include unele evenimente înfricoșătoare; propriu-zis, „oamenii își vor da sufletul de groază în așteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ” (Luca 21.26). Unii oameni din ziua de azi se umplu de teamă numai gândindu-se la ceea ce se va întâmpla. Dar Domnul nu vrea să ne temem: „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția.” (Luca 12.32)

Cel mai bun mod de a birui frica de sfârșitul zilelor este să fii pregătit spiritual pentru aceasta. În primul rând și cel mai important, trebuie să ai o relație personală cu Isus Cristos, pentru a avea viața veșnică (Ioan 3.16, Romani 10.9-10). Numai prin El poți primi iertare de păcat și să ai veșnicia împreună cu Dumnezeu. Dacă Dumnezeu e Tatăl tău și Isus e Domnul tău, într-adevăr nu există nimic pentru care să te îngrijorezi (Filipeni 4.7).

În al doilea rând, fiecare creștin trebuie să trăiască o viață demnă de chemarea pe care o avem în Cristos. Efeseni 4.1-3 ne învață: „Să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o, cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste și căutați să păstrați unirea Duhului prin legătura păcii.” Cunoașterea lui Cristos și umblarea în voia Lui vor diminua mult teama de orice fel.

În al treilea rând, creștinilor li se promite eliberarea lui Dumnezeu, și acest lucru e încurajator. 1 Tesaloniceni 4.13-18 consemnează:

„Nu voim, fraților, să fiți în necunoștință despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristați ca ceilalți, care n-au nădejde. Căci dacă credem că Isus a murit și a înviat, credem și că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El. Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți. Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Cristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mângâiați-vă dar unii pe alții cu aceste cuvinte.”

Departe de a ne teme de viitor, trebuie să îl anticipăm cu bucurie. Cei care sunt în Cristos vor fi „răpiți” pentru a-L întâlni, și „vom fi totdeauna cu Domnul”.

Mai mult, Scriptura spune că nu trebuie să ne temem de ziua judecății: „Astfel se face că dragostea este desăvârșită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecății. În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste.” (1 Ioan 4.17-18)

Cei care nu Îl cunosc pe Cristos nu au promisiunea păcii pentru viitor. Pentru necredincioși există motiv real de îngrijorare, fiindcă nu și-au rezolvat unde-și vor petrece veșnicia. Necredincioșii nu vor fi luați la Răpire și vor experimenta Necazul cel mare; ei într-adevăr au de ce să se teamă. Cei credincioși nu se tem de sfârșitul zilelor. În schimb, ne luptăm să trăim o viață demnă de chemarea noastră, anticipând întoarcerea lui Isus și ne odihnim în cunoașterea faptului că soarta noastră e în mâinile Lui (Psalmul 31.15)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum îmi pot birui teama de sfârșitul zilelor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries