settings icon
share icon
Întrebare

Ce este semnul fiarei (666)?

Răspuns


Pasajul principal din Biblie care menționează „semnul fiarei” este Apocalipsa 13:15-18. Alte referiri pot fi găsite în Apocalipsa 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20 și 20:4. Acest semn are rolul de pecete pentru urmașii lui Antihrist și ai profetului fals (purtătorul de cuvânt al Antihristului). Prorocul mincinos (a doua fiară) este cel care îi face pe oameni să ia acest semn. Semnul este în mod literal plasat pe mână sau frunte și nu este doar un card pe care cineva îl poartă cu sine.

Descoperirile recente în domeniul tehnologiei implanturilor medicale au crescut interesul despre semnul fiarei despre care se vorbește în Apocalipsa capitolul 13. Este posibil ca tehnologia pe care o avem azi să reprezinte stadiul inițial a ceea ce poate fi folosit mai târziu ca semn al fiarei. Este important să înțelegem că nu un cip medical este marca fiarei. Semnul fiarei va fi ceva ce va fi dat doar celor care se închină lui Antihrist. Un microcip medical sau financiar implantat în mâna dreaptă sau în frunte nu este semnul fiarei. Semnul fiarei va fi un mod de identificare specific vremurilor din urmă, cerut de Antihrist, care permite să cumpărăm sau să vindem, și le va fi dat doar celor care se închină lui Antihrist.

Mulți dinte cei care au studiat Apocalipsa au păreri mult diferite de natura exactă a semnului fiarei. Pe lângă perspectivele despre cipul implantat, alte speculații includ cardul de identitate, microcipul, codul de bare care este tatuat pe piele sau pur și simplu un semn care-l identifică pe cineva ca fiind credincios împărăției lui Antihrist. Această ultimă perspectivă speculează cel mai puțin, pentru că nu adaugă nicio altă informație la ceea ce ne spune Biblia. Cu alte cuvinte, oricare dintre aceste lucruri sunt posibile, dar în același timp toate sunt speculații. Nu ar trebui să petrecem prea mult timp încercând să facem speculații despre detaliile acestui subiect.

Semnificația lui 666 este, de asemenea, un mister. Unii au speculat că are legătură cu 6 Iulie 2006 – 06-06-06. Totuși, în Apocalipsa capitolul 13, numărul 666 identifică o persoană, nu o dată. Apocalipsa 13:18 ne spune „Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este: șase sute șaizeci și șase.” Cumva, numărul 666 îl va identifica pe Antihrist. Timp de secole, cei care au interpretat Biblia au încercat să identifice diferiți indivizi cu 666. Nimic nu este concluziv. De aceea, Apocalipsa 13:18 ne spune că numărul cere înțelepciune. Când Antihristul va fi descoperit (2 Tesaloniceni 2:3-4), va fi clar cine este el și în ce fel îl identifică numărul 666.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este semnul fiarei (666)?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries