settings icon
share icon
Întrebare

Care este scopul omului, potrivit Bibliei?

Răspuns


Biblia arată foarte clar că Dumnezeu l-a creat pe om și că l-a creat pentru gloria Lui (Isaia 43.7) Prin urmare, scopul suprem al omului, potrivit Bibliei, este pur și simplu de a-L glorifica pe Dumnezeu.

O întrebare la care este mai greu de răspuns, probabil, este cum anume Îl glorificăm pe Dumnezeu? În Psalmul 100.2-3, ni se spune să ne închinăm lui Dumnezeu cu bucurie și: „Să știți că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui și turma pășunii Lui.” Parte din cum anume Îl glorificăm pe Dumnezeu este să recunoaștem cine este Dumnezeu (Creatorul nostru, pentru începători) și să-L lăudăm și să I ne închinăm pe măsură.

Ne împlinim scopul de a-L glorifica pe Dumnezeu și prin trăirea vieții în relație cu El și slujindu-l cu credincioșie (1 Samuel 12.24, Ioan 17.4). Pentru că Dumnezeu L-a creat pe om după chipul Său (Genesa 1.26-27), scopul omului nu poate fi împlinit separat de El. Împăratul Solomon a încercat să trăiască pentru plăcerea lui, și totuși, la sfârșitul vieții a concluzionat că singura viață care merită trăită este una de cinstire a lui Dumnezeu și de ascultare de El (Eclesiastul 12.13-14).

În starea nostră căzută, păcatul ne separă de Dumnezeu și face imposibil să-L glorificăm prin noi înșine. Dar prin jertfa lui Isus Cristos, relația noastră cu Dumnezeu e restaurată – păcatul nostru e iertat și nu mai constituie o barieră între noi și Dumnezeu (Romani 3.23-24).

E interesant că Îl putem glorifica pe Dumnezeu pentru că El ne-a acordat glorie mai întâi. În Psalmul 8.4-6, David scrie: „Ce este omul, ca să Te gândești la el? Și fiul omului, ca să-l bagi în seamă? L-ai făcut cu puțin mai prejos decât Dumnezeu și l-ai încununat cu slavă și cu cinste. I-ai dat stăpânire peste lucrurile mâinilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui.” (Acest lucru e repetat și în Evrei 2.6-8.) Versetul acesta revelează un alt scop pe care Dumnezeu l-a dat omului: stăpânire asupra pământului (Genesa 1.28-29). Din nou, acest lucru nu poate fi totuși împlinit așa cum trebuie decât printr-o relație autentică cu Dumnezeu.

Cu cât ajungem să-L cunoaștem mai mult pe Creatorul nostru și cu cât Îl iubim mai mult (Matei 22.37-38), cu atât mai bine vom înțelege cine suntem și care e scopul nostru. Am fost creați să-I aducem Lui glorie. Dumnezeu are planuri și scopuri unice pentru fiecare persoană (Psalmul 139.13-16), dar putem ști că, oricare ar fi acele planuri, ele vor avea în cele din urmă ca rezultat gloria lui Dumnezeu (Proverbele 3.6, 1 Corinteni 10.31).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este scopul omului, potrivit Bibliei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries