settings icon
share icon
Întrebare

Ce este sceptrul lui Dumnezeu?

Răspuns


Cuvântul sceptru (sau sceptru) înseamnă "toiag" și indică de obicei autoritate. De exemplu, în cartea Estera, regina se putea apropia de tronul regelui doar atunci când acesta îi întindea sceptrul regal (Estera 8:4). Un sceptru rupt este un simbol al autorității și al poziției pierdute: "Domnul a frânt toiagul celor răi, nuiaua stăpânitorilor. Cel ce, în urgia lui, lovea popoarele cu lovituri fără răgaz, cel ce, în mânia lui, supunea neamurile este prigonit fără cruțare." (Isaia 14:5-6)

Cuvântul sceptru este folosit și pentru a simboliza domnia lui Dumnezeu, ca în Psalmul 45:6: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este veşnic;

toiagul de domnie al Împărăţiei Tale este un toiag de dreptate." (cf. Evrei 1:8) În acest verset, sceptrul reprezintă supremația absolută și eternă a justiției Domnului. Când Biblia folosește cuvântul sceptru în ceea ce Îl privește pe Dumnezeu, vorbește despre domnia Sa absolută asupra creației Sale. Sceptrul lui Dumnezeu apare și în pasajele profetice care descriu venirea lui Mesia, care va conduce națiunile și va restabili dreptatea. În Numeri 24:17 se spune: "O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel." - în mod clar, o profeție despre Isus Hristos, Regele regilor. Isus, din seminția lui Iuda, va deține sceptrul lui Dumnezeu și va primi conducerea asupra tuturor națiunilor, în împlinirea Genezei 49:10. La a doua Sa venire, Isus Își va ocupa locul de drept asupra regatelor acestei lumi și "le va conduce cu un sceptru de fier" (Apocalipsa 19:15).

Sceptrul lui Dumnezeu este doar un mod în care Biblia descrie autoritatea Domnului asupra regilor, popoarelor și națiunilor. Descriindu-L pe Isus Hristos ca domnind cu un sceptru (Apocalipsa 12:5), Biblia stabilește, de asemenea, că autoritatea Sa este egală cu cea a lui Dumnezeu (Filipeni 2:5). Evrei 1:8 citează Psalmul 45:6 și îl aplică lui Isus. Sceptrul lui Dumnezeu este un lucru înfricoșător pentru dușmanii Săi. Dar pentru noi, cei care Îl cunoaștem prin credința în Fiul Său (1 Ioan 3:1), sceptrul lui Dumnezeu este cea mai reconfortantă idee din univers. Ea ne spune că, în ciuda nebuniei și a răului din această lume, Dumnezeul nostru domnește mai presus de toate și că sceptrul Său nu va fi niciodată învins.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este sceptrul lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries