settings icon
share icon
Întrebare

De ce nu au considerat Adam și Eva că e ciudat să vorbească un șarpe cu ei?

Răspuns


Un lucru fără îndoială interesant e că șarpele care a vorbit cu Adam nu e singura dată în Biblie când un animal vorbește. Prorocul Balaam a fost mustrat de măgărița lui (vezi Numeri 22.21-35). Trebuie să ne aducem aminte că, cu toate că animalele nu pot vorbi, există ființe puternice (Dumnezeu, îngerii, Satan, demonii) care pot face minuni, inclusiv să le facă pe animale să vorbească. Majoritatea erudiților susțin că Satan a fost cel care în Grădina Edenului a vorbit prin șarpe, nu șarpele a vorbit de la sine. Prin urmare, relatarea din Genesa 3 nu sugerează că șerpii aveau un intelect care le permitea să vorbească coerent.

Și totuși, de ce Adam și Eva nu au considerat ciudat faptul că un animal vorbea cu ei? E puțin probabil ca Adam și Eva să fi avut aceeași perspectivă pe care o avem noi cu privire la animale. În vremea noastră, știm din experiență că animalele nu sunt capabile să vorbească la același nivel ca oamenii. Adam și Eva nu au avut copilărie, nici alți oameni în preajmă de la care să învețe. Având în vedere că probabil erau în viață de doar câteva zile, nu e de neconceput să fi crezut că cel puțin unele dintre animale pot vorbi. De asemenea, e posibil ca acesta să nu fi fost primul animal vorbitor pe care l-au întâlnit. Poate că Satan sau chiar Dumnezeu Însuși să mai fi folosit înainte animalele ca să comunice cu ei. Sunt foarte puține detalii oferite în relatare și mare parte rămâne speculațiilor și presupunerilor.

În cele din urmă, nu e lipsit de logică faptul că Eva i-a răspuns șarpelui. La urma urmei, șarpele vorbea în mod evident într-o limbă pe care ea o înțelegea și îi adresa întrebări inteligibile. De asemenea, e posibil că Adam era alături și putea verifica că nu avea închipuiri. Nu faptul că șarpele vorbea trebuia să-i alarmeze, ci faptul că îi făcea să se îndoiască de poruncile lui Dumnezeu (Genesa 3.1), că Îl contrazicea pe Dumnezeu (Genesa 3.4) și punea la îndoială motivele lui Dumnezeu (Genesa 3.5). Acestea ar fi trebuit să fie un motiv suficient pentru care atât Eva, cât și Adam să înceteze să vorbească cu șarpele.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce nu au considerat Adam și Eva că e ciudat să vorbească un șarpe cu ei?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries