settings icon
share icon
Întrebare

Ce este sabia Duhului?

Răspuns


Sintagma „sabia Duhului" se găsește o singură dată în Scriptură, în Efeseni 6.17. Sabia este parte din armura spirituală pe care Pavel le spune creștinilor să o îmbrace, ca să ne facă capabili să luptăm eficient împotriva răului (Efeseni 6.13).

Sabia este atât o armă ofensivă, cât și una defensivă, folosită pentru apărare personală de vătămare sau pentru a ataca dușmanul și a-l birui. Era necesar pentru un soldat să facă antrenament sever pentru folosirea corectă a sabiei, ca să beneficieze la maximum de ea. Toți soldații creștini au nevoie de același antrenament strict, ca să știe cum să mânuiască corect sabia Duhului, „care este Cuvântul lui Dumnezeu". Pentru că fiecare creștin se află într-o bătălie spirituală împotriva forțelor satanice ale acestei lumi, trebuie să știm cum să mânuim Cuvântul în mod corespunzător. Numai atunci el va fi o protecție eficientă împotriva răului și un atac folositor ca să „surpe întăriturile" erorilor și a falsurilor (2 Corinteni 10.4-5).

Cuvântul este numit sabie și în Evrei 4.12. Aici, Cuvântul este descris ca fiind viu și activ și mai ascuțit decât o sabie cu două tăișuri. Sabia romană avea în mod obișnuit două tăișuri, care o făceau mai bună la a străpunge și a tăia în ambele sensuri. Ideea penetrării Scripturii înseamnă că Cuvântul lui Dumnezeu ajunge la „inimă", exact centrul acțiunii, și expune motivele și simțămintele acelora pe care îi atinge.

Scopul Sabiei Duhului – Biblia – este să ne facă puternici și capabili să ne împotrivim atacurilor violente ale lui Satan (Psalmul 119.11, 119.33-40, 119.99-105). Duhul Sfânt folosește puterea Cuvântului ca să salveze suflete și le dă putere spirituală ca să fie soldați maturi pentru Domnul. Cu cât cunoaștem și înțelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât vom fi mai folositori în a face voia Domnului și cu atât vom fi mai eficienți în a ne împotrivi dușmanului sufletului nostru.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este sabia Duhului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries