settings icon
share icon
Întrebare

Ce este rugăciunea prin Duhul?

Răspuns


Rugăciunea prin Duhul este menționată de trei ori în Scriptură. 1 Corinteni 14.15 spune: „Ce este de făcut atunci? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea.” Efeseni 6.18 spune: „Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri. Vegheați la aceasta, cu toată stăruința, și rugăciune pentru toți sfinții.” Iuda 20 spune: „Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră preasfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt.” Așadar, ce înseamnă exact să ne rugăm prin Duhul?

Cuvântul grecesc tradus cu „rugați-vă prin” poate avea câteva semnificații. Poate însemna „prin intermediul”, „cu ajutorul”, „în sfera” și „în legătură cu”. Rugăciunea prin Duhul nu se referă la cuvintele pe care le spunem. Mai degrabă se referă la felul în care ne rugăm. Rugăciunea prin Duhul este rugăciunea potrivit cu îndrumarea Duhului Sfânt. Este rugăciunea pentru lucrurile pentru care ne îndeamnă Duhul să ne rugăm. Romani 8.26 ne spune: „Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.”

Unii, bazându-se pe 1 Corinteni 14.15, echivalează rugăciunea prin Duhul cu rugăciunea în limbi. Discutând despre darul limbilor, Pavel menționează: „Mă voi ruga cu duhul.” 1 Corinteni 14.14 afirmă că atunci când o persoană vorbește în limbi, ea nu știe ce spune, devreme ce vorbește într-o limbă pe care nu o cunoaște. Mai mult, nimeni nu înțelege ce se spune, dacă nu există un interpret (1 Corinteni 14.27-28). În Efeseni 6.18 Pavel ne instruiește: „Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri.” Cum să facem tot felul de rugăciuni și cereri pentru sfinți, dacă nimeni, nici măcar persoana care se roagă nu înțelege ce se spune? Așadar, rugăciunea prin Duhul trebuie înțeleasă ca rugăciunea prin puterea Duhului, prin călăuzirea Duhului și potrivit cu voia Sa, nu ca vorbitul în limbi.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este rugăciunea prin Duhul?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries