settings icon
share icon
Întrebare

Ce fel de rugăciuni trebuie să facem pentru cei necredincioși?

Răspuns


Putem învăța cum să ne rugăm pentru cei necredincioși imitând rugăciunile pe care le-a rostit Isus. În Ioan 17 este cea mai lungă rugăciune consemnată a lui Isus și ne arată cum S-a rugat. Versetul 3 spune: „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Cristos, pe care L-ai trimis Tu.” El S-a rugat ca oamenii să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeu Tatăl. Și mijlocul prin care pot ajunge să-L cunoască pe Dumnezeu este prin Cristos, Fiul (Ioan 14.6, 3.15-18). Dacă aceasta a fost dorința lui Isus, știm că facem bine când ne rugăm în mod similar. Orice rugăciune care se pune în acord cu Dumnezeu e o rugăciune eficientă (1 Ioan 5.14, Iacov 5.16).

2 Petru 3.9 ne oferă, de asemenea, o privire în inima lui Dumnezeu pentru necredincioși. Versetul spune: „Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.” Nu e dorința lui Dumnezeu ca cineva să petreacă veșnicia departe de prezența Lui (Romani 6.23). Când ne rugăm pentru pocăință în viața necredincioșilor, suntem în acord cu Dumnezeu. Ne putem ruga, de asemenea, pentru oportunități de a fi mâinile și picioarele lui Isus, astfel încât oamenii să poată ajunge să cunoască bunătatea Lui (Galateni 6.10, Coloseni 4.5, Efeseni 5.15-16). Ne putem ruga pentru curaj, așa cum au făcut apostolii, pentru a profita de oportunități atunci când Dumnezeu le pune la dispoziție (Faptele Apostolilor 4.13, 29, Efeseni 6.19).

Ne putem ruga și ca Dumnezeu să orchestreze orice împerjurări sunt necesare pentru a întoarce inimile încăpățânate spre pocăință. Psalmul 119.67 spune: „Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc Cuvântul Tău.” Adesea e nevoie de circumstanțe dureroase care să ne conducă la Cristos. Când ne rugăm pentru cei dragi care nu-L cunosc pe Isus, e tentant să-I cerem lui Dumnezeu protecție și binecuvântare. Însă uneori e necesar să ne rugăm opusul, dacă acesta e lucrul de care e nevoie să rupă controlul pe care îl are idolatria în viața lor. Confortul, materialismul, senzualitatea și dependențele sunt dumnezei falși care îi țin pe necredincioși în robie. Dacă ne rugăm potrivit cu voia lui Dumnezeu, poate fi necesar să-I cerem să îndepărteze protecția Lui și confortul, ca să fie conduși în locul în care trebuie să-L caute pe Dumnezeu. Nu e nimic mai important pentru cei dragi nemântuiți decât să-L caute pe Dumnezeu și să-L găsească.

Rugăciunea pentru alții e plăcută lui Dumnezeu (1 Timotei 2.1-4). E un mod prin care arătăm dragoste pentru alți oameni (1 Ioan 4.7). Chiar când nu suntem siguri cum să ne rugăm, putem găsi alinare în promisiunea din Romani 8.26. Dumnezeu știe că nu știm întotdeauna ce să ne rugăm. El L-a trimis pe Duhul Sfânt să mijlocească pentru noi, astfel încât dorințele inimii noastre să fie transportate în sala tronului din cer.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce fel de rugăciuni trebuie să facem pentru cei necredincioși?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries