settings icon
share icon
Întrebare

Este acceptabil să mă rog în mod repetat pentru acelaşi lucru, sau să îl cer o singură dată?

Răspuns


Luca 18:1-7 ne spune: “Iisus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat, şi să nu se lase. El le-a zis: „Într-o cetate era un judecător, care de Dumnezeu nu se temea şi de oameni nu se ruşina. În cetatea aceea era şi o văduvă, care venea des la el, şi-i zicea: „Fă-mi dreptate în cearta cu pârâşul meu”. Multă vreme n-a voit să-i facă dreptate. Dar în urmă, şi-a zis: „Măcar că de Dumnezeu nu mă tem şi de oameni nu mă ruşinez, totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul”. Domnul a adăugat: „Auziţi ce zice judecătorul nedrept? Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei?”

Luca 11:5-13 proclamă: “Apoi le-a mai zis: „Dacă unul dintre voi are un prieten, şi se duce la el la miezul nopţii, şi-i zice: „Prietene, împrumută-mi trei pâini, căci a venit la mine de pe drum un prieten al meu, şi n-am ce-i pune înainte;” şi dacă dinlăuntrul casei lui, prietenul acesta îi răspunde: „Nu mă turbura; acum uşa este încuiată, copiii mei sunt cu mine în pat, nu pot să mă scol să-ţi dau pâini”, vă spun: chiar dacă nu s-ar scula să i le dea, pentru că-i este prieten, totuşi, măcar pentru stăruinţa lui supărătoare, tot se va scula şi-i va da tot ce-i trebuie. De aceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da: căutaţi, şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide. Fiindcă oricine cere, capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide. Cine este tatăl acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte? Sau, dacă cere un ou, să-i dea o scorpie? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-l cer!"

Ambele pasaje biblice au rolul de a ne încuraja să ne rugăm – şi să continuăm să ne rugăm! Nu este nimic greşit în a cere în mod repetat acelaşi lucru. Atâta timp cât este în voia lui Dumnezeu (1 Ioan 5:14-15), continuă să te rogi până când Dumnezeu fie răspunde pozitiv fie îndepărtează dorinţa aceea din inima ta. Uneori Dumnezeu ne forţează să aşteptăm răspunsul Său la rugăciunile noastre tocmai pentru a ne învăţa să avem răbdare şi să perseverăm. Alteori noi suntem cei care cerem ceva pentru care Dumnezeu ştie că nu este momentul potrivit să îl primim în vieţile noastre. Uneori îi cerem lucruri care nu sunt în voia Lui şi în consecinţă ne va răspunde negativ. Rugăciunea nu constă doar în prezentarea cererilor noastre înaintea lui Dumnezeu ci în faptul că Dumnezeu ne prezintă inimilor noastre voia Lui. Continuă să te rogi, continuă să baţi, continuă să cauţi – până când Dumnezeu fie îţi răspunde pozitiv, fie te convinge că lucrul pentru care te rogi nu este în voia Lui pentru tine.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este acceptabil să mă rog în mod repetat pentru acelaşi lucru, sau să îl cer o singură dată?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries