settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot deveni un luptător în rugăciune?

Răspuns


Cu toate că sintagma „luptător în rugăciune" nu se găsește în Scriptură, un luptător în rugăciune e considerat în general un creștin care se roagă continuu și eficient pentru alții, în felul în care ne învață Scriptura să ne rugăm. Prin urmare, luptătorii în rugăciune se roagă lui Dumnezeu Tatăl (Matei 6.9), prin puterea Duhului Sfânt (Efeseni 6.18, Iuda 1.20) și în Numele lui Isus (Ioan 14.13). Să fii un luptător în rugăciune însemană să te angajezi în bătălia spirituală și să lupți lupta cea bună a credinței îmbrăcând toată armura lui Dumnezeu și „[făcând] în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri" (Efeseni 6.10-18).

Cu toate că toți creștinii trebuie să fie luptători în rugăciune, sunt unii oameni care simt că au o capacitate specială și unică de a se ruga și că au fost chemați de Dumnezeu să se roage ca lucrare a lor aparte. Biblia nu specifică nicăieri anumiți oameni care trebuie să se roage mai des, mai sârguincios sau mai eficient decât alți creștini, însă există oameni dedicați care se roagă, care sunt cunoscuți pentru accentul pe care îl pun asupra rugăciunii. Pavel dă îndemnul „să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii" (1 Timotei 2.1) și nu spune nimic care să indice că unii oameni ar fi scutiți să facă acest lucru. Toți credincioșii în Cristos au Duhul Sfânt care ne ajută să comunicăm cererile noastre de rugăciune (Romani 8.26-27). Toți credincioșii trebuie să se roage în Numele lui Isus, însemnând că Isus Cristos e Domnul și Mântuitorul nostru, că ne încredem în El pentru toate lucrurile, inclusiv pentru faptul că mijlocește la Tatăl pentru noi în toate lucrurile și că trăim și ne rugăm potrivit cu voia lui Dumnezeu. Să ne rugăm în Numele lui Isus nu înseamnă pur și simplu să adăugăm „în Numele lui Isus" la o rugăciune, ci, în schimb, înseamnă să ne rugăm în supunere față de voia Lui.

Ca luptători în rugăciune, ne bucurăm în toate lucrurile și avem un duh mulțumitor pentru ceea ce face Dumnezeu în viața noastră și în viața altora și sufletul nostru sporește din zi în zi, pe măsură ce ne dăm seama de magnitudinea binecuvântărilor de care avem parte. Știm cu siguranță că Dumnezeu ne-a dat respirația pe care tocmai am efectuat-o (Isaia 42.5); că ne-a iertat păcatele trecute, prezente și viitoare (1 Ioan 2.12); că ne iubește cu o iubire veșnică (Efeseni 2.4-7); și că avem pregătit un loc în cer, împreună cu Domnul nostru (1 Petru 1.3-5). Prin urmare, inima noastră e plină de bucurie și pace, din ea se revarsă dragoste pentru Dumnezeu și dorim ca și alții să aibă parte de aceeași dragoste, bucurie și pace. Prin urmare, lucrăm pentru ei rugându-ne.

Rugăciunea eficientă e într-adevăr muncă. Trebuie să învățăm să umblăm cu Dumnezeu, astfel că medităm în fiecare zi la El și la căile Lui, ca să devenim din ce în ce mai umili, un lucru esențial pentru rugăciunea eficientă (2 Cronici 7.13-15). De asemenea, studiem Scriptura și medităm la ea zilnic, ca să învățăm ce e plăcut înaintea lui Dumnezeu și ce constituie, prin urmare, o rugăciune care e acceptată. Învățăm să eliminăm piedicile din calea rugăciunii (Marcu 11.25, 1 Petru 3.7, 1 Ioan 3.21-22) și să nu-L întristăm pe Duhul lui Dumnezeu (Efeseni 4.30-32). Învățăm că suntem angrenați într-o bătălie spirituală cu Satan, astfel că trebuie să ne rugăm pentru binele nostru spiritual, ca să ne menținem tăria și concentrarea în a ne ruga pentru alții (Efeseni 6.12-18).

Luptătorii în rugăciune Îl iubesc pe Dumnezeu, iubesc rugăciunea, iubesc oamenii și iubesc Biserica lui Cristos. Prin urmare ne rugăm continuu și avem încredere că Dumnezeu răspunde la fiecare rugăciune potrivit cu voia Sa perfectă și la momentul Lui potrivit.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot deveni un luptător în rugăciune?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries