settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să ne rugăm în Numele lui Iisus?

Răspuns


Învăţătura despre rugăciunea în Numele lui Iisus este prezentată în Evanghelia după Ioan 14:13-14: “orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face”. Unele persoane aplică aceste versete în mod eronat crezând că prin a spune “în Numele lui Iisus” la sfârşitul rugăciunii înseamnă în mod necesar că Dumnezeu va împlini acea rugăciune aşa cum a fost formulată. Este ca şi cum am folosi expresia “în Numele lui Iisus” ca o formulă magică. Ceea ce este absolut nebiblic!

Rugăciunea în Numele lui Iisus are semnificaţia rugăciunii în autoritatea Lui şi aceea că Îi cerem lui Dumnezeu Tatăl să intervină la rugăciunile noastre pentru că venim în Numele Fiului Său, Iisus Hristos. Rugăciunea în Numele lui Iisus este acelaşi lucru ca şi rugăciunea conform cu voia lui Dumnezeu: "Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut" (1 Ioan 5:14-15). Rugăciunea în Numele lui Iisus este rugăciunea pentru lucrurile care Îl vor onora şi glorifica pe Iisus.

Spunând “în Numele lui Iisus” la finele unei rugăciuni nu este o formulă magică. Dacă ceea ce ai spus în rugăciune nu a fost îndreptat în a aduce glorie lui Dumnezeu şi în conformitate cu voia Lui, pronunţarea expresiei “în Numele lui Iisus” nu are nici un efect. Rugăciunea autentică în Numele lui Iisus şi pentru slava Lui este ceea ce e important, şi nu doar a adăuga câteva cuvinte la finele rugăciunii. Nu cuvintele rugăciunii sunt cele care contează, ci scopul din spatele rugăciunii. Rugăciunea pentru lucrurile care sunt în acord cu voia lui Dumnezeu sunt esenţa rugăciunii în Numele lui Iisus.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să ne rugăm în Numele lui Iisus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries