settings icon
share icon
Întrebare

Ce fel de hotărâre de Anul Nou ar trebui să ia un creștin?

Răspuns


Practica de a face rezoluții de Anul Nou datează de peste 3.000 de ani, de la babilonienii antici. Există ceva la începutul unui nou an care ne dă sentimentul unui nou început și al unui nou început. În realitate, nu există nicio diferență între 31 decembrie și 1 ianuarie. Nimic mistic nu se întâmplă la miezul nopții pe 31 decembrie. Biblia nu se pronunță pentru sau împotriva conceptului de rezoluții de Anul Nou. Cu toate acestea, dacă un creștin se hotărăște să ia o hotărâre de Anul Nou, ce fel de hotărâre ar trebui să ia?

Rezoluțiile obișnuite de Anul Nou sunt angajamentele de a renunța la fumat, de a nu mai bea, de a gestiona banii mai înțelept și de a petrece mai mult timp cu familia. De departe, cea mai frecventă rezoluție de Anul Nou este aceea de a pierde în greutate, împreună cu exerciții fizice și o alimentație mai sănătoasă. Toate acestea sunt obiective bune de stabilit. Cu toate acestea, 1 Timotei 4:8 ne instruiește să păstrăm exercițiul fizic în perspectivă: "Căci antrenamentul fizic are o anumită valoare, dar evlavia are valoare pentru toate lucrurile, fiind o promisiune atât pentru viața de acum, cât și pentru cea viitoare." Marea majoritate a rezoluțiilor de Anul Nou, chiar și în rândul creștinilor, sunt în legătură cu lucruri fizice. Acest lucru nu ar trebui să fie așa.

Mulți creștini își iau rezoluții de Anul Nou de a se ruga mai mult, de a citi Biblia în fiecare zi și de a merge mai des la biserică. Acestea sunt obiective fantastice. Cu toate acestea, aceste rezoluții de Anul Nou eșuează la fel de des ca și rezoluțiile nespirituale, deoarece nu există nicio putere într-o rezoluție de Anul Nou. Hotărârea de a începe sau de a nu mai face o anumită activitate nu are nicio valoare dacă nu ai motivația potrivită pentru a opri sau a începe acea activitate. De exemplu, de ce vrei să citești Biblia în fiecare zi? Este pentru a-L onora pe Dumnezeu și a crește spiritual sau pentru că ați auzit pur și simplu că este un lucru bun de făcut? De ce vrei să slăbești? Este pentru a-L onora pe Dumnezeu cu trupul tău sau este din vanitate, pentru a te onora pe tine însuți?

Filipeni 4:13 ne spune: "Toate le pot face prin Cel ce-mi dă putere". Ioan 15:5 declară: "Eu sunt vița de vie; voi sunteți ramurile. Dacă cineva rămâne în Mine și Eu în el, va face multă roadă; afară de Mine nu puteți face nimic." Dacă Dumnezeu este centrul rezoluției tale de Anul Nou, aceasta are șanse de reușită, în funcție de angajamentul tău față de ea. Dacă este voia lui Dumnezeu ca ceva să fie împlinit, El vă va da posibilitatea să îl împliniți. Dacă o hotărâre nu Îl onorează pe Dumnezeu și/sau nu este în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu, nu vom primi ajutorul lui Dumnezeu în împlinirea hotărârii.

Așadar, ce fel de rezoluție de Anul Nou ar trebui să facă un creștin? Iată câteva sugestii: (1) roagă-te Domnului pentru înțelepciune (Iacov 1:5) cu privire la rezoluțiile pe care El ar trebui să le iei, dacă este cazul; (2) roagă-te pentru înțelepciune cu privire la modul în care să împlinești obiectivele pe care ți le dă Dumnezeu; (3) bazează-te pe puterea lui Dumnezeu pentru a te ajuta; (4) găsește un partener de răspundere care să te ajute și să te încurajeze; (5) nu te descuraja din cauza eșecurilor ocazionale; în schimb, permite-le să te motiveze și mai mult; (6) nu deveni mândru sau vanitos, ci dă-i lui Dumnezeu slava. Psalmul 37:5-6 spune: "Încredințează-ți calea ta Domnului; încrede-te în El și El va face aceasta: El va face să strălucească neprihănirea ta ca zorii zilei, dreptatea cauzei tale ca soarele de la amiază".

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce fel de hotărâre de Anul Nou ar trebui să ia un creștin?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries