settings icon
share icon
Întrebare

De ce Îl resping oamenii pe Isus ca Mântuitor al lor?

Răspuns


Decizia de a-L accepta sau de a-L respinge pe Isus ca Mântuitor este decizia fundamentală în viaţă. De ce mulţi oameni aleg să-L respingă pe Isus ca Mântuitor? Probabil că există tot atât de multe motive diferite pentru respingerea lui Cristos pe cât de mulţi oameni Îl resping, dar următoarele patru motive pot fi considerate categorii generale:
  1. Unii oameni nu cred că au nevoie de un mântuitor. Aceşti oameni se consideră că sunt „în esenţă buni” şi nu îşi dau seama că ei, la fel ca toţi oamenii, sunt păcătoşi care nu pot veni înaintea lui Dumnezeu în proprii lor termeni. Dar Isus a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine” (Ioan 14.6). Cei care Îl resping pe Cristos nu vor fi în stare să stea înaintea lui Dumnezeu şi să îşi apere cu succes cazul pe baza propriilor lor merite.
  2. Teama de respingere socială sau de persecuţie îi împiedică pe unii oameni să Îl primească pe Cristos ca Salvator. Necredincioşii din Ioan 12.42-43 nu-L mărturiseau pe Cristos pentru că erau mai preocupaţi de statutul lor printre cei de o seamă cu ei, decât de a face voia lui Dumnezeu. Aceştia erau fariseii a căror dragoste pentru poziţia pe care se aflau şi cinstea pe care o primeau de la oameni îi orbise, „căci au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu”.
  3. Pentru unii oameni, lucrurile pe care lumea le oferă sunt mai atractive decât lucrurile eterne. Citim istoria unui astfel de om în Matei 19.16-23. Acest om nu dorea să îşi piardă posesiunile pământeşti ca să câştige o relaţie veşnică cu Isus (vezi de asemenea 2 Corinteni 4.16-18).
  4. Mulţi oameni pur şi simplu se împotrivesc încercărilor Duhului Sfânt de a-i atrage la Cristos. Ştefan, un conducător din Biserica Primară, le-a spus celor care urmau să-l omoare: „Oameni tari la cerbice, netăiaţi împrejur cu inima şi cu urechile! Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi” (Fapte 7.51). Apostolul Pavel face o afirmaţie similară în faţa unui grup de oameni care au respins Evanghelia în Fapte 28.23-27.

Oricare ar fi motivele pentru care oamenii Îl resping pe Cristos, respingerea lor are consecinţe veşnice dezastruoase. „Nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi” decât Numele lui Isus (Fapte 4.12), iar aceia care Îl resping, indiferent de motiv, se confruntă cu o eternitate în „întunericul de afară” al iadului, unde va fi „plânsul şi scrâşnirea dinţilor” (Matei 25.30). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce Îl resping oamenii pe Isus ca Mântuitor al lor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries