settings icon
share icon
Întrebare

Este ceva în neregulă cu portretizările din desene animate ale relatărilor biblice?

Răspuns


Nu există nimic în Biblie care să spună că desenele sau desenele animate ale povestirilor creștine sau ale povestirilor biblice sunt greșite. Isus a iubit copiii mici și tocmai copiii sunt cei care beneficiază cel mai mult de reprezentările în desene animate ale personajelor biblice. Este greu de imaginat, având în vedere ceea ce știm despre Isus, că un desen sau o caricatură a lui Daniel în groapa cu lei, a naufragiului lui Pavel sau a lui Isus hrănind cele cinci mii de persoane ar fi ofensatoare pentru Domnul - mai ales atunci când scopul unor astfel de desene animate este de a ajuta la educarea copiilor cu privire la Biblie.

Unii oameni se opun reprezentărilor în desene animate ale povestirilor biblice, pe baza interdicției din Biblie de a face imagini cioplite (Leviticul 26:1). Totuși, această poruncă se referă la obiecte de cult, nu la opere de artă. Biblia nu spune că reprezentările respectuoase ale lui Dumnezeu sau ale personajelor biblice în artă sunt greșite. De fapt, Dumnezeu a poruncit ca perdeaua din Cortul Întâlnirii să fie "lucrată cu măiestrie şi să aibă pe ea heruvimi" (Exodul 26:31), deci desenele cu îngeri nu sunt păcătoase. De secole, oamenii își spun unii altora povești care ilustrează adevăruri biblice și morale; Isus a spus pilde. În povestirea orală, ascultătorul își creează o imagine mintală a personajelor descrise. Desenele animate sau reprezentările vizuale ale povestirilor biblice sunt doar o versiune modernă a acestei tradiții consacrate.

Alții avertizează că reprezentările din desene animate ale personajelor biblice pot fi derutante pentru copiii care pot asocia desenele animate cu povești fictive. Dacă un copil crește învățând că desenele animate și cărțile de benzi desenate "nu sunt reale", atunci el ar putea într-adevăr să aibă probleme în a discerne adevărul că o povestire biblică este reală atunci când este reprezentată într-un format de desen animat sau de carte de benzi desenate. Această îngrijorare este valabilă, iar învățătorii copiilor ar trebui să se asigure că tinerii lor elevi știu că povestea biblică este adevărată și că desenele animate sunt simple ilustrații.

Ca în majoritatea lucrurilor, inima este principala preocupare a lui Dumnezeu (Psalmul 51:17; 1 Samuel 16:7). Tot ceea ce facem și nu vine din încredinţare, spune Biblia, este păcat (Romani 14:23). Așadar, dacă vizionarea unui desen animat despre istoria creștină sau despre poveștile biblice deranjează conștiința unei persoane, indiferent de motiv, pentru acea persoană este păcat. Dar dacă altcineva este de acord cu reprezentările vizuale ale poveștilor biblice și nu are obiecții din partea conștiinței, pentru acea persoană nu este păcat.

Pentru a ajunge la oameni cu Evanghelia și pentru a-i învăța pe copii povestirile din Biblie, folosim o varietate de instrumente. Unul dintre aceste instrumente ar putea fi ilustrațiile din desene animate ale personajelor și evenimentelor biblice.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Este ceva în neregulă cu portretizările din desene animate ale relatărilor biblice?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries