settings icon
share icon
Întrebare

Care este religia corectă pentru mine?

Răspuns


Restaurantele de tip “fast-food” ne atrag prin faptul că ne permit să comandăm exact felul de mâncare pe care îl dorim. Anumite cafenele pregătesc peste o sută de variante şi arome de cafea. Chiar şi atunci când ne cumpărăm case sau maşini, putem să alegem dintr-o gamă variata de modele cu opţiuni multiple. Nu mai locuim de mult într-o lume cu un singur tip de ciocolată, vanilie sau căpşuni. Alegerea domneşte! Poţi să găseşti aproape orice doreşti, în funcţie de propriile nevoi sau opţiuni.

Dar în ceea ce priveşte religia corectă pentru tine? Ce-ai zice despre o religie care este eliberată de vină, care nu îţi cere să faci nimic şi care nu este împovărată de o mulţime de lucruri pe care trebuie să le faci şi lucruri pe care nu ai voie să le faci? Aceasta există, exact aşa cum am descris-o mai sus, însă este religia ceva ce alegem precum am alege o îngheţată?

Există o mulţime de voci care concurează pentru a-ţi atrage atenţia în această privinţă, însă de ce L-ar considera cineva pe Iisus deasupra, să zicem, deasupra lui Mahomed sau Confucius, Buddha, sau deasupra lui Charles Taze Russell ori a lui Joseph Smith? La urma urmei, nu toate căile duc către Rai? Nu sunt toate religiile în esenţă la fel? Adevărul este că nu toate religiile ajung în Rai tot astfel cum nu toate drumurile ajung la Roma.

Numai Iisus vorbeşte cu autoritate de Dumnezeu pentru că numai Iisus a învins moartea. Mahomed, Confucius, şi alţii ca ei se găsesc îngropaţi în mormintele lor şi astăzi, însă Iisus, prin propria Sa putere, a păşit în afara mormântului la trei zile după ce a murit pe o cruce romană. Orice persoană care are putere asupra morţii merită atenţia noastră. Orice persoană care are putere asupra morţii merită să fie ascultată.

Dovezile care susţin învierea lui Iisus sunt incontestabile. În primul rând, au existat peste 500 de martori oculari ai lui Hristos cel înviat! Asta înseamnă mulţi martori. Cinci sute de voci nu pot fi ignorate. Există de asemenea dovada mormântului gol; duşmanii lui Iisus ar fi putut opri întreaga discuţie legată de înviere prin a arăta trupul Lui mort, însă nu a existat nici un trup mort care să fie arătat oamenilor! Mormântul a fost gol! Ar fi putut ucenicii lui Iisus să-I fure trupul? Greu de crezut. Pentru a preveni un astfel de eveniment, mormântul lui Iisus a fost păzit straşnic de soldaţi înarmaţi. Având în vedere faptul că cei mai apropiaţi dintre cei care L-au urmat pe Iisus au fost cuprinşi de frică la momentul arestării şi crucificării Sale, este foarte puţin probabil ca acest grup de pescari fricoşi să fi mers să se înfrunte faţă în faţă cu soldaţi antrenaţi, profesionişti. Realitatea este că învierea lui Iisus este indiscutabilă!

Ca să revenim, orice persoană care are putere asupra morţii merită să fie ascultată. Iisus Şi-a demonstrat puterea asupra morţii, prin urmare, noi ar trebui să ascultăm ce are El să ne spună. Iisus susţine că este singura cale către mântuire (Ioan 14:6). El nu este o cale; El nu este una dintre mai multe căi, ci El este singura cale.

Mai mult, acelaşi Iisus spune: "Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă" (Matei 11:28). Lumea în care trăim este aspră, iar viaţa este grea. Cei mai mulţi dintre noi suntem bine înţesaţi cu eşecuri, răni şi cicatrici. Sunteţi de acord? Deci ce ai vrea? Vindecare sau o religie goală? Un Mântuitor viu sau unul dintre mulţii “profeţi” morţi? O relaţie plină de semnificaţie sau ritualuri goale? Iisus nu este o alegere – El este alegerea!

Dacă eşti în căutarea mântuirii, atunci Iisus este “religia” corectă (Faptele Apostolilor 10:43). Dacă eşti în căutarea unei relaţii plina de semnificaţie cu Dumnezeu, atunci Iisus este “religia” corectă (Ioan 10:10). Dacă eşti în căutarea unui cămin veşnic în rai, atunci Iisus este “religia” corectă (Ioan 3:16). Încrede-te în Iisus Hristos ca Mântuitor personal – nu vei regreta! Crede în El pentru iertarea păcatelor tale şi nu vei fi dezamăgit.

Dacă doreşti să te impaci cu Dumnezeu, iată o rugăciune simplă care te va ajuta. Totuşi ţine minte: rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni nu te va mântui. Numai credinţa în Hristos te poate mântui de păcate. Această rugăciune este numai o modalitate de a exprima credinţa ta în El şi de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru că ţi-a dăruit mântuirea. “Doamne, ştiu că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa. Cred că Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu, astfel ca eu să pot fi iertat şi mântuit prin credinţa în El. Mă întorc acum de la păcatele mele şi îmi pun întreaga mea credinţă în Tine pentru mântuire. Îţi mulţumesc pentru harul Tău minunat şi pentru iertarea de păcate – darul vieţii veşnice! Amin!”

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care este religia corectă pentru mine?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries