settings icon
share icon
Întrebare

Îmi puteți da câteva sfaturi pentru relațiile creștine?

Răspuns


Primim adesea întrebări de felul: „Sunt interesat de doi indivizi... pe care dintre ei ar trebui să-l aleg să fie prietenul meu?” Sau: „Sunt într-o relație și prietena mea a făcut/a spus «_____», așa că ar trebui oare să o termin cu ea?” E foarte dificil să răspunzi la astfel de întrebări. GotQuestions.org nu are ca scop sfaturile pentru relațiile creștine. Ne vom strădui întotdeauna să vă spunem ce are de spus Biblia despre o anume situație. Însă în legătură cu chestiunile care țin de sfaturi pentru relații, Biblia rareori se adresează în mod specific situațiilor pentru care primim întrebări. Biblia e mult mai preocupată de relația noastră cu Dumnezeu.

Suntem foarte reținuți să dăm sfaturi privitoare la relații. E dificil să dai un sfat înțelept într-o chestiune personală printr-un articol. E deosebit de dificil să dai sfaturi cu privire la relațiile creștine când nu cunoaștem personal oamenii implicați, nu primim toate detaliile și/sau primim doar o parte a poveștii. Nu credem că suntem vocea lui Dumnezeu care să le dea creștinilor sfaturi cu autoritate în privința relațiilor.

Acestea fiind spuse, care e sfatul nostru? Sfatul nostru e să vorbești cu Dumnezeu despre relația ta. Roagă-te Domnului, cerându-I să-ți arate clar ce vrea să faci (Filipeni 4.6-7). Cere-I lui Dumnezeu înțelepciune și discernământ (Iacov 1.5). Dumnezeu promite să răspundă la cereri aduse în rugăciune care sunt după voia Lui (1 Ioan 5.14-15). Să fii înțelept și să ai discernământ e în mod categoric voia Lui. Dumnezeu vrea să iei decizii bune în privința relațiilor. El vrea ca creștinii să fie plini de bucurie și edificați ca urmare a relațiilor lor. Dacă Îi ceri lui Dumnezeu cu o inimă deschisă și cu un duh smerit, El îți va da sfaturile privitoare la relații de care ai nevoie.

Și, în cele din urmă, află sfaturi înțelepte de la creștini maturi care sunt căsătoriți de mulți ani și au umblat în tot acest timp cu Dumnezeu. Caută îndrumare la pastorul tău, la prezbiteri sau la alți conducători maturi ai bisericii. Anii lor de experiență le permit să vorbească din înțelepciune și pe baza cunoașterii lui Dumnezeu în viața lor.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Îmi puteți da câteva sfaturi pentru relațiile creștine?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries