settings icon
share icon
Întrebare

E greșit să ai o relație cu o rudă apropiată?

Răspuns


Relațiile pe care Dumnezeu le-a interzis în Legea Vechiului Testament sunt enumerate în Leviticul 18.6-18. În acel pasaj, israeliților li s-a poruncit să nu se căsătorească cu un părinte, un părinte vitreg, un nepot (și, bineînțeles, un bunic), un frate sau o soră, un frate sau o soră a părintelui (adică unchi sau mătușă) sau cu un frate de jumătate. Căsătoria între verișori nu e interzisă niciunde în Biblie.

În zilele de început ale omenirii, era un număr limitat de ființe umane. Drept urmare, căsătoria între rude apropiate era adesea necesară. Numai după ce omenirea a sporit mult pe pământ nu a mai fost nevoie ca oamenii să se căsătorească cu rude apropiate. În vremea timpurie a omenirii, codul genetic uman nu a fost corupt în măsura în care e corupt în zilele noastre. Prin urmare, era în siguranță să te căsătorești cu rude apropiate și să ai copii. Era un risc scăzut de anomalii genetice la copii. Odată ce rasa umană s-a extins și datorită păcatului, codul genetic uman a devenit mult prea corupt și Dumnezeu a poruncit să nu aibă loc căsătorii între rude apropiate.

Așadar, nu e un lucru rău în sine să te căsătorești cu o rudă apropiată. Nu trebuie să facem acest lucru pentru că e periculos din punct de vedere genetic. Mai mult, majoritatea națiunilor din zilele noastre au legi stricte împotriva căsătoriei între rude apropiate. Biblia ne poruncește să ascultăm de legile națiunii în care trăim (Romani 13.1-6). Majoritatea legilor recunosc verișorii de gradul doi ca fiind suficient de separați încât să le fie permisă căsătoria. Orice cuplu care are un anumit grad de rudenie și se gândește la căsătorie trebuie să se roage din toată inima ca Dumnezeu să le dea înțelepciune și călăuzire dacă este sau nu voia Lui (Iacov 1.5). Și, bineînțeles, un astfel de cuplu trebuie în mod sigur să se consulte cu familia privitor la această chestiune.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

E greșit să ai o relație cu o rudă apropiată?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries