settings icon
share icon
Întrebare

Este posibil ca oameni care se află în Rai să privească în jos către pământ şi să îi poată vedea pe cei care se află încă pe pământ?

Răspuns


Evrei 12:1 spune: "Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori..." Unii înţeleg prin “norul de martori" o mulţime de oameni care privesc la noi din Rai. Aceasta nu este însă interpretarea corectă a pasajului menţionat. Capitolul 11 din Epistola către Evrei prezintă multe persoane pe care Dumnezeu le-a recomandat pentru credinţa lor. Aceştia sunt acele persoane despre care se spune ca reprezintă “norul de martori". Aceşti oameni sunt “martori” nu în sensul că ei privesc către noi, ci în sensul că ei reprezintă exemple ale credinţei pe care noi ar trebui să le urmăm...ei mărturisesc pe Hristos, pe Dumnezeu şi mărturisesc pentru adevăr. Evrei 12:1 continuă astfel "... să dăm la o parte orice piedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte".

Biblia nu spune nicăieri în mod specific dacă există oameni care pot privi din cer către persoanele care există încă pe pământ. Este foarte probabil ca ei să nu poată face acest lucru. De ce? În primul rând, pentru că ar fi nevoiţi să ne vadă păcătuind. În al doilea rând, pentru că ar vedea în vieţile noastre şi în lumea în care noi trăim lucruri care îi vor întrista cu siguranţă. În al treilea rând, pentru că oamenii care vor ajunge în Rai vor fi atât de ocupaţi să Îl laude şi să se închine lui Dumnezeu precum şi să se bucure de slava Cerurilor încât chiar nu vor fi interesaţi să vadă ce se întâmplă aici pe pământ. Simplul fapt că ei vor fi eliberaţi deja de păcat, în Cer, precum şi faptul că vor fi în prezenţa lui Dumnezeu, acestea vor fi suficiente pentru ca ei să fie fericiţi pe deplin. Cu toate că este posibil ca Dumnezeu să permită oamenilor din Rai să privească în jos către cei dragi lor de pe pământ, Biblia nu ne oferă nici un motiv sau argument să credem că acest lucru se şi întâmplă.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Este posibil ca oameni care se află în Rai să privească în jos către pământ şi să îi poată vedea pe cei care se află încă pe pământ?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries