settings icon
share icon
Întrebare

Ce este puterea rugăciunii?

Răspuns


Ideea că puterea este inerentă în rugăciune este foarte populară. Potrivit Bibliei, puterea rugăciunii este, foarte simplu, puterea lui Dumnezeu care aude și răspunde la rugăciuni. Aveți în vedere următoarele:

1) Dumnezeul cel Atotputernic poate face toate lucrurile; nimic nu este imposibil pentru El (Luca 1.37).

2) Dumnezeul Atotputernic Își invită poporul să se roage Lui. Rugăciunea către Dumnezeu trebuie făcută cu stăruință (Luca 18.1), cu mulțumire (Filipeni 4-6), cu credință (Iacov 1.5), în cadrul voii lui Dumnezeu (Matei 6.10), pentru gloria lui Dumnezeu (Ioan 14.13-14) și dintr-o inimă neprihănită față de Dumnezeu (Iacov 5.16).

3) Dumnezeul cel Atotputernic aude rugăciunile copiilor Lui. El ne poruncește să ne rugăm și ne promite că va asculta când vom face acest lucru. „Dar, în strâmtorarea mea, L-am chemat pe Domnul și am strigat către Dumnezeul meu: din locașul Lui, El mi-a auzit glasul și strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui.” (Psalmul 18.6).

4) Domnul Dumnezeu cel Atotputernic răspunde la rugăciuni. „Strig către Tine, căci m-asculți, Dumnezeule!” (Psalmul 17.6). „Când strigă cei fără prihană, Domnul aude și-i scapă din toate necazurile lor.” (Psalmul 34.17).

O altă idee populară este aceea că măsura de credință pe care o avem determină dacă Dumnezeu va răspunde sau nu la rugăciunile noastre. Totuși, uneori Dumnezeu ne răspunde la rugăciuni, în ciuda lipsei noastre de credință. În Faptele Apostolilor 12, biserica se roagă pentru eliberarea lui Petru din închisoare (v.5) și Dumnezeu le răspunde la rugăciune (v. 7-11). Petru merge la poarta întâlnirii de rugăciune și bate, dar cei care se roagă refuză la început să creadă că este Petru cu adevărat. Ei se roagă ca el să fie eliberat, dar nu așteaptă cu adevărat un răspuns la rugăciunile lor.

Puterea rugăciunii nu curge din noi; nu sunt cuvinte speciale pe care le spunem sau felul special în care le spunem sau chiar cât de des le spunem. Puterea rugăciunii nu se bazează pe o anumită direcție spre care suntem îndreptați sau pe o anumită poziție a corpului nostru. Puterea rugăciunii nu vine din folosirea artefactelor sau a icoanelor sau a lumânărilor sau a bobilor. Puterea rugăciunii vine de la Cel Omnipotent, care ne aude rugăciunile și care răspunde la ele. Rugăciunea ne pune în legătură cu Dumnezeul cel Atotputernic și trebuie să așteptăm rezultate mărețe, fie că El alege să ne îndeplinească petițiile sau ne refuză cererile. Oricare ar fi răspunsul la rugăciunile noastre, Dumnezeul căruia ne rugăm este sursa puterii rugăciunii și El poate și ne va răspunde potrivit cu voia Sa perfectă și la timpul Său.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este puterea rugăciunii?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries