settings icon
share icon
Întrebare

S-au împlinit unele aspecte ale prorociilor privitoare la vremurile sfârșitului?

Răspuns


Apocalipsa 4.1 face introducerea pentru o secțiune din Scriptură care prezintă în detaliu „ce are să se întâmple după aceste lucruri". Și urmează prorociile privitoare la „vremurile sfârșitului". Noi nu am ajuns încă în perioada necazului celui mare, a descoperirii Anticristului sau a altor evenimente care țin de „vremea sfârșitului". Ceea ce vedem este o „pregătire" pentru aceste evenimente.

Isus a spus că zilele din urmă vor fi precedate de câteva lucruri: vor veni mulți cristoși falși, care-i vor înșela pe mulți, vom „auzi de războaie și vești de războaie" și tot mai des „pe alocurea vor fi cutremure de pământ, foamete și ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor" (Matei 24.5-8). Știrile din zilele noastre sunt pline de religii false, războaie și dezastre naturale. Știm că evenimentele din timpul necazului celui mare vor include tot ceea ce Isus a prevestit (Apocalipsa 6.1-8); evenimentele din prezent par să anunțe necazurile mai mari care vor urma.

Pavel a avertizat că zilele din urmă vor aduce o creștere însemnată a numărului de învățături false. „În vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor." (1 Timotei 4.1) Zilele din urmă sunt descrise ca fiind „vremuri grele", datorită caracterului tot mai viciat al omului și datorită oamenilor care „se împotrivesc adevărului" fățiș (2 Timotei 3.1-9; vezi și 2 Tesaloniceni 2.3). Înșiruirea felului în care vor fi oamenii în zilele din urmă – iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea – (2 Timotei 3.1-2) pare să se potrivească exact cu era noastră modernă.

Poate fi pus la îndoială faptul că prorociile privitoare la apostazie se împlinesc? Lumea noastră din secolul XXI a adoptat relativismul moral, o filosofie care contaminează până și Biserica. De exemplu, multor denominații le vine greu să definească căsătoria ca având loc între un bărbat și o femeie și mulți lideri religioși din ziua de azi susțin în mod deschis homosexualitatea. Biblia a ajuns subordonată cererii bisericii moderne pentru un „adevăr" mai atractiv. Într-adevăr acestea sunt „vremuri grele" din punct de vedere spiritual.

Întemeierea Uniunii Europene – și faptul că avem o Germanie reunificată – e un lucru foarte interesant, în lumina profeției biblice. Cele „zece degete" din Daniel 2.42 și fiarele cu zece coarne din Daniel 7.20 și Apocalipsa 13.1 fac referire la un Imperiu Roman „renăscut" care va prinde putere înainte de revenirea lui Cristos. Cu toate că structura politică precisă nu a prins încă formă, se poate vedea cum piesele se strâng la un loc.

În 1948, Israelul a fost recunoscut ca un stat suveran și acest lucru, de asemenea, are consecințe pentru cel care cercetează Scriptura. Dumnezeu i-a promis lui Avraam că urmașii săi vor avea Canaanul ca o „stăpânire veșnică" (Genesa 17.8) și Ezechiel a profețit o reînviere fizică și spirituală a Israelului (Ezechiel 37). Faptul că avem Israelul ca națiune aflată în propria țară este foarte important în perspectiva profeției legate de vremurile sfârșitului, datorită locului proeminent pe care Israelul îl ocupă în escatologie (Daniel 10.14, 11.41, Apocalipsa 11.8).

Cu toate că nu există dovadă biblică că lucrurile menționate mai sus sunt împlinirea unor profeții specifice care privesc vremurile din urmă, vedem ce mare parte dintre aceste evenimente sunt similare cu ceea ce Biblia descrie. Oricum ar fi lucrurile, trebuie să urmărim aceste semne, pentru că Isus ne-a spus că ziua Domnului – ziua când Se va întoarce pentru ai Lui – va veni ca un hoț noaptea (2 Petru 3.10), neașteptat și neanunțat. „Vegheați dar în tot timpul și rugați-vă, ca să aveți putere să scăpați de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla și să stați în picioare înaintea Fiului omului." (Luca 21.36)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

S-au împlinit unele aspecte ale prorociilor privitoare la vremurile sfârșitului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries