settings icon
share icon
Întrebare

Ce ar trebui să urmăresc la o prietenă creștină?

Răspuns


Felul de relații bazate pe întâlniri așa cum sunt văzute astăzi nu sunt menționate în Biblie. În schimb, Biblia vorbește despre principii privitoare la căsătorie. Întâlnirile din ziua de azi sunt o modalitate prin care bărbații și femeile să evalueze reciproc, ca potențiali parteneri de căsnicie. Ce înseamnă aceasta este că o prietenă creștină trebuie să fie, întâi de toate, un potențial partener de căsnicie. Un bărbat creștin trebuie să caute o femeie cu care să-și petreacă viața, nu doar o persoană cu care să se distreze. Dacă un bărbat nu e gata să se însoare, nu ar trebui să caute o prietenă creștină.

În căutarea unui bărbat după o prietenă, cea mai importantă calitate pe care ea trebuie să o posede (ca posibilă soție a lui și persoană care va avea o mare influență în viața lui) este mântuirea în Domnul Isus Cristos și o viață trăită în ascultare de El. În 2 Corinteni 6.14, Pavel ne spune să nu ne „înjugăm la un jug nepotrivit” cu necredincioșii. Dacă o femeie nu are credință în Isus Cristos, ar fi nebunesc din partea unui bărbat creștin să o aibă în vedere ca prietenă și/sau soție.

Acestea fiind spuse, numai pentru că o femeie e creștină, nu e în mod necesar o potrivire bună pentru orice bărbat creștin. E important să luăm în calcul alte aspecte ale faptului de a fi „înjugat potrivit”. De exemplu, scopurile spirituale, convingerile doctrinale și perspectiva asupra vieții similare sunt toate considerente extrem de importante. Pe lângă aceasta este înțelept să te gândești bine la lucruri mai practice cum sunt nivelul de energie, interesele comune și așteptările cu privire la familie și stilul de viață. Mulți bărbați se căsătoresc cu femei numai pe baza atracției emoționale sau fizice, și aceasta poate duce la dezastru.

Biblia oferă câteva linii directoare pentru ce fel de caracter trebuie să urmărească un bărbat la o prietenă creștină. O femeie creștină va da dovadă de un duh de supunere față de Domnul. Apostolul Pavel le spune soțiilor că trebuie să se supună soților lor ca Domnului (Efeseni 5.22-24). Dacă ea nu e în stare să se supună Domnului, foarte probabil că nu va vedea valoarea faptului de a se supune soțului ei când vine vremea. E important să ne aducem aminte că aspectul supunerii e o calitate spirituală, nu o trăsătură a personalității. O personalitate plăcută nu corespunde în mod necesar unui duh supus, și o personalitate energică sau cu voință puternică nu corespunde nici ea în mod necesar unui duh încăpățânat. O femeie va fi supusă în măsura în care e influențată de Duhul Sfânt și va fi influențată de Duhul Său în măsura în care Îl iubește și petrece timp în Cuvântul Lui.

O femeie creștină ar trebui să fie un beneficiu și o binecuvântare pentru soțul ei. Trebuie să fie ajutorul lui, potrivit cu cel mai timpuriu precedent biblic stabilit pentru Adam și Eva. Ea trebuie să fie un ajutor potrivit pentru lucrarea și chemarea lui. Dacă e chemat să fie pastor sau misionar, de exemplu, el trebuie să caute o prietenă creștină care simte aceeași chemare. Dacă simte o dorință puternică de a avea o familie mare, trebuie să găsească o femeie care simte la fel. Dar mai mult decât toate, potrivit cu chemarea adresată fiecăruia dintre noi de a fi ambasadori ai lui Cristos (2 Corinteni 5.20), un bărbat trebuie să aleagă o femeie care îl va ajuta, nu-l va împiedica în această privință. În viața ei trebuie să se vadă angajament de a se ruga (1 Tesaloniceni 5.16), încurajare (1 Tesaloniceni 5.11), slujirea altora (Evrei 6.10) și înțelepciunea care vine din cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu (Coloseni 3.16). Aceste fel de femeie va fi un real ajutor pentru un bărbat creștin.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce ar trebui să urmăresc la o prietenă creștină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries