settings icon
share icon
Întrebare

Cum aş putea să mă pregătesc pentru căsătorie?


Modalitatea biblică de pregătire pentru căsătorie este aceeaşi ca şi cum cineva s-ar pregăti pentru o călătorie de o viaţă. Este vorba despre principiul care ar trebui să guverneze toate celelalte aspecte ale vieţilor noaste ca şi credincioşi născuţi din nou. Şi acest principiu este "... Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău" (Matei 22:37).

Aceasta nu este o poruncă oarecare. Ea trebuie să se afle în centrul vieţilor noastre de credinţă. Şi înseamnă ca noi să ne focalizăm permanent asupra lui Dumnezeu şi a Cuvântului Său cu toată inima noastră şi astfel încât sufletul şi mintea să fie ocupate cu lucuri care să Îi facă plăcere lui Dumnezeu în primul rând. Relaţia pe care noi o avem cu Dumnezeu prin DOMNUL Iisus Hristos reprezintă factorul care oferă sens tuturor celorlalte relaţii din viaţa noastră. Relaţia de căsătorie este bazată chiar pe modelul relaţiei dintre Hristos şi Biserică (Efeseni 5:22-33). Fiecare aspect al vieţilor noastre este guvernat de dedicarea noastră ca şi credincioşi de a umbla şi trăi în conformitate cu dictonul “aşa spune DOMNUL”. Ascultarea noastră de Dumnezeu şi de Cuvântul Său ne oferă “echipamentul” de care avem nevoie pentru a împlini rolul dăruit şi poruncit de Dumnezeu în căsnicie şi implicit pe cel din lumea aceasta. Şi rolul fiecărui credincios născut din nou este să Îl glorifice pe Dumnezeu în toate lucrurile (1 Corinteni 10:31).

Aşadar, răspunsul meu este că pentru a fi pregătit pentru căsătorie, umblă în conformitate cu chemarea în Hristos Iisus, în părtăşie apropiată cu Dumnezeu prin Cuvântul Său. Focalizează-te pe ascultare în toate lucrurile. Nu există un ABC uşor şi rapid pentru a învăţa să trăieşti în ascultare şi supunere de Dumnzeu. Este o alegere de fiecare zi să abandonezi modalitatea de abordare lumească şi să alegi să te supui şi să urmezi voia lui Dumnezeu. Umblarea în Hristos constă în supunerea proprie în umilinţă faţă de singura Cale, faţă de singurul Adevăr şi faţă de singura Viaţă, în fiecare zi, în fiecare moment. În aceasta constă pregătirea fiecărui credincios pentru acest mare dar care se numeşte viaţă.

O persoană care este matură spiritual şi care umblă cu Dumnezeu este mult mai pregătită pentru căsătorie decât oricine altcineva. Căsătoria cere dedicare, pasiune, umilinţă, dragoste şi respect. Aceste virtuţi sunt cel mai evidente la o persoană care are o relaţie apropiată, vie cu Dumnezeu. Pe măsură ce te pregăteşti pentru căsătorie, lasă-L în primul rând pe Dumnezeu să îţi modeleze gândirea şi să te transforme în bărbatul sau femeia pe care El vrea să fii. Dacă te supui Lui, El va face ca tu să fii gata pentru căsătorie în ziua minunată a nunţii!

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum aş putea să mă pregătesc pentru căsătorie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries