settings icon
share icon
Întrebare

Cât de tânăr înseamnă prea tânăr pentru a fi într-o relație romantică?

Răspuns


Cât de tânăr înseamnă „prea tânăr” pentru a începe o relație depinde de nivelul de maturitate al persoanei respective, de scopurile și de convingerile ei. Adesea, cu cât suntem mai tineri, cu atât suntem mai puțin maturi, datorită lipsei de experiență de viață. Când de abia începem să ne dăm seama cine suntem, se prea poate să nu fim suficient de bine înrădăcinați din punct de vedere spiritual pentru a forma atașamente romantice solide și putem fi mai predispuși la a lua decizii neînțelepte care ne pot lăsa cu daune emoționale, fizice, psihologice și spirituale.

Faptul de a fi într-o relație îl expune pe individ la o ispită aproape constantă, în special pe măsură ce emoțiile încep să se dezvolte și atracția înspre cealaltă persoană se intensifică. Tinerii adolescenți – chiar și adolescenții mai mari – sunt asaltați de presiuni hormonale și sociale, care uneori par aproape de nesuportat. Fiecare zi aduce noi simțăminte – îndoieli, temeri și confuzie, împreună cu bucurii și euforie – lucru care poate aduce multă confuzie. Tinerii petrec mult din timpul lor doar încercând să-și dea seama cine sunt și cum se relaționează la lumea și la oamenii din jurul lor. Să adaugi presiunea unei relații în această etapă pare prea solicitant, în special când cealaltă persoană experimentează aceleași schimbări dificile. Astfel de relații timpurii fac mult mai dificil de evitat daunele aduse imaginii de sine, care este delicată și încă în formare, fără să mai menționăm problema rezistării la ispită. Dacă gândul la căsătorie este încă departe, probabil că este prea devreme să începi întâlnirile și curtarea. Mult mai potrivite din toate punctele de vedere sunt activitățile de grup, în cadrul cărora tinerii pot dezvolta abilități sociale și prietenii, fără presiunea și dificultățile inerente ale atașamentelor romantice.

Indiferent de momentul la care o persoană decide să înceapă o relație romantică, acesta ar trebui să fie un timp de construire a temeliei credinței pe care el sau ea au învățat-o, de creștere și de înțelegere a ceea ce vrea Dumnezeu ca ei să facă. Nu suntem niciodată prea tineri să începem acest proces captivant. „Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție” (1 Timotei 4.12). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cât de tânăr înseamnă prea tânăr pentru a fi într-o relație romantică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries