settings icon
share icon
Întrebare

Cine sunt cei din poporul lui Dumnezeu?

Răspuns


Sintagma „poporul lui Dumnezeu" indică întotdeauna o relație clară. Dumnezeu l-a chemat pe Avram (mai târziu Avraam), în Genesa 12, să-și părăsească țara pentru una nouă, pe care Dumnezeu i-o va arăta. Odată ce Avram a ajuns acolo, Dumnezeu i-a spus, în Genesa 12.2: „Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare." Această națiune va deveni națiunea lui Israel, primul grup care va fi desemnat ca poporul lui Dumnezeu.

Dumnezeu i-a spus lui Israel, prin prorocul Isaia: „Eu pun cuvintele Mele în gura ta și te acopăr cu umbra mâinii Mele, ca să întind ceruri noi și să întemeiez un pământ nou, și să zic Sionului: «Tu ești poporul Meu!»" (Isaia 51.16) Dumnezeu confirmă Israelul ca popor al Lui și în Ezechiel 38.14, într-o profeție referitoare la națiunea vecină Gog.

Sunt considerați credincioșii neevrei care cred în Mesia Iudeu (Isus Cristos) ca fiind poporul lui Dumnezeu? Da. Domnul Isus a venit pentru toată omenirea, nu să-l mântuiască doar pe Israel (Romani 1.16, 10.12, Galateni 3.28). Relația lui Dumnezeu cu poporul Său e mai mult decât chemarea Lui; și ei Îl numesc Dumnezeul lor. David spune: „Știu, Dumnezeule, că Tu cercetezi inima și că iubești curăția de inimă, de aceea Ți-am adus toate aceste daruri de bunăvoie în curăția inimii mele și am văzut acum cu bucurie pe poporul Tău, care se află aici, aducându-Ți de bunăvoie darurile lui." (1 Cronici 29.17) Aici, cei din poporul lui Dumnezeu sunt identificați mai mult de dispoziția lor de a se da pe ei înșiși Lui, decât de naționalitatea lor.

Oricine Îl primește pe Isus Cristos ca Mântuitor și Domn devine parte din poporul lui Dumnezeu. Relația nu vine prin mersul la biserică sau prin fapte bune, ci este o alegere voită de a-L urma numai pe Dumnezeu. De aceea 2 Corinteni 6.16 și Marcu 8.38 indică faptul că trebuie făcută o alegere. Și când decidem să Îl primim pe Dumnezeu, și El ne primește pe noi. Atunci suntem cu adevărat poporul Său.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cine sunt cei din poporul lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries