settings icon
share icon
Întrebare

De ce Dumnezeu nu le-a dat îngerilor căzuți șansa să se pocăiască?

Răspuns


Biblia nu abordează în mod specific problema vizavi de oportunitatea îngerilor căzuți de a se pocăi, dar putem obține niște indicii din ceea ce spune Biblia. Mai întâi, Satan (Lucifer) a fost unul dintre îngerii de cel mai înalt grad, poate cel mai mare (Ezechiel 28.14). Lucifer – și toți îngerii – erau permanent în prezența lui Dumnezeu și cunoșteau gloria lui Dumnezeu. Prin urmare, nu au avut nicio scuză să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu și să-I întoarcă spatele. Ei nu au fost ispitiți. Lucifer și ceilalți îngeri care s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu în ciuda cunoașterii lor au comis cea mai înaltă formă de rău.

În al doilea rând, Dumnezeu nu a oferit un plan de mântuire pentru îngeri așa cum a făcut pentru omenire. Căderea rasei umane a făcut necesară o jertfă de ispășire pentru păcat și Dumnezeu a oferit acea jertfă în Isus Cristos. În harul Său, Dumnezeu a răscumpărat rasa umană și Și-a adus Lui glorie.

Nicio astfel de jertfă nu a fost planificată pentru îngeri. Mai mult, Dumnezeu îi numește pe acei îngeri care îi rămân credincioși Lui „îngeri aleși" (1 Timotei 5.21). Știm din doctrina biblică a alegerii că aceia pe care Dumnezeu i-a ales pentru mântuire vor fi mântuiți și nimic nu-i poate despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8.38-39). În mod clar, acei îngeri care s-au răzvrătit nu au fost „îngeri aleși" de Dumnezeu.

Și, în cele din urmă, Biblia nu ne dă niciun motiv să credem că îngerii s-ar pocăi, și dacă Dumnezeu le-ar oferi șansa (1 Petru 5.8). Îngerii căzuți par cu totul devotați împotrivirii față de Dumnezeu și atacării oamenilor lui Dumnezeu. Biblia spune că severitatea judecății lui Dumnezeu variază în funcție de gradul de cunoaștere pe care îl posedă o persoană (Luca 12.48). Prin urmare, având în vedere cunoașterea extraordinară pe care au avut-o, îngerii căzuți merită cu adevărat mânia lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

De ce Dumnezeu nu le-a dat îngerilor căzuți șansa să se pocăiască?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries