settings icon
share icon
Întrebare

Poate Dumnezeu să mă mântuiască?

Răspuns


Întrebarea „Poate Dumnezeu să mă mântuiască?" a fost pusă de milioane de oameni de-a lungul timpului. Nu numai că Dumnezeu poate să te salveze, ci numai Dumnezeu poate să te salveze. Pentru a înțelege de ce răspunsul la „Poate Dumnezeu să mă mântuiască?" este „Da!", trebuie să înțelegem de ce avem nevoie de mântuire la urma urmei. Când Adam nu a ascultat de Dumnezeu în Grădina Eden, păcatul lui a otrăvit restul creației (Romani 5.12) și natura păcătoasă pe care am moștenit-o de la Adam ne-a despărțit de Dumnezeu. Însă, din cauza dragostei Lui mari pentru noi, Dumnezeu a avut un plan (Genesa 3.15). Urma să vină pe pământ ca ființă umană, în Persoana lui Isus Cristos, și de bunăvoie să-Și dea viața pentru noi, luând pedeapsa pe care noi o meritam. Când Salvatorul nostru a strigat de pe cruce „S-a isprăvit!" (Ioan 19.30), datoria păcatului nostru a fost achitată complet pentru totdeauna. Isus Cristos ne-a salvat de la moarte sigură și de la o veșnicie cumplită, fără Dumnezeu.

Pentru a putea beneficia de jertfa ispășitoare a lui Cristos, trebuie să ne încredem numai în El și în jertfa Lui ca plată pentru păcatul nostru (Ioan 3.16, Fapte 16.31). Și, în momentul în care facem acest lucru, Dumnezeu ne va acoperi cu neprihănirea lui Cristos (Romani 3.22). Fără această neprihănire imputată, nu am putea niciodată intra în prezența Dumnezeului nostru sfânt (Evrei 10.19-25).

Însă mântuirea noastră influențează mai mult decât destinul nostru veșnic; „a fi salvat" are și un impact imediat. Vestea bună este că lucrarea terminată a lui Cristos pe cruce ne-a salvat de la despărțirea veșnică de Dumnezeu și ne-a salvat și de puterea pe care păcatul o are în prezent asupra noastră în viața aceasta. Odată ce Îl primim pe Cristos, Duhul Lui Sfânt locuiește în noi și nu mai suntem controlați de natura păcătoasă. Această libertate face posibil pentru noi să spunem „nu" păcatului și să biruim robia dorințelor păcătoase ale cărnii. „Voi însă nu mai sunteți în fire, ci în Duhul, dacă într-adevăr Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi." (Romani 8.9, NTLR)

Nu contează cine ești sau ce ai făcut. Isus Cristos a venit în lumea aceasta să salveze păcătoși (1 Timotei 1.15), și suntem cu toții păcătoși (Romani 3.23). Niciunul dintre noi nu e în afara sferei de acțiune a harului salvator al lui Dumnezeu (Isaia 59.1). Apostolul Pavel e un bun exemplu pentru harul lui Dumnezeu care ajunge departe. Pavel și-a trăit prima parte a vieții urându-i, întemnițându-i, persecutându-i și chiar omorându-i pe creștini. Apoi, o întâlnire cu Isus Cristos l-a transformat pe Pavel într-unul dintre cei mai mari misionari creștini care au trăit vreodată. Dacă Dumnezeu îl poate mântui pe Pavel, „cel dintâi dintre păcătoși" (1 Timotei 1.15), poate mântui pe oricine.

Omenirea e coroana creației lui Dumnezeu, făcută după chipul Său (Genesa 1.26). Dumnezeu vrea ca toți oamenii să fie mântuiți (1 Timotei 2.4) și niciunul dintre noi să nu piară (2 Petru 3.9, Ezechiel 18.32). Celor care cred în Numele lui Isus, Dumnezeu le dă dreptul de a deveni copii ai lui Dumnezeu (Ioan 1.12). Ceea ce va face Dumnezeu pentru copiii Lui e descris în Psalmul 91: „«Fiindcă Mă iubește», zice Domnul, «de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.»" (Psalmul 91.14-16)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Poate Dumnezeu să mă mântuiască?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries