settings icon
share icon
Întrebare

Ce este plimbarea de rugăciune? Este biblic să mergem într-o plimbare de rugăciune?

Răspuns


Plimbarea de rugăciune este practicarea rugăciunii într-o anumită locație, un fel de rugăciune de mijlocire care implică mersul pe jos într-un loc anume sau prin preajma lui în timp ce te rogi. Unii oameni cred că faptul că sunt în apropierea unei locații le permite să afirme că „se roagă mai aproape, ca să se roage mai concret”. Plimbările de rugăciune sunt făcute de oameni singuri, de grupuri și chiar de biserici întregi. Ele pot fi de lungimea unui bloc sau de multe mile. Ideea este de a folosi cele cinci simțuri – vederea, auzul, mirosul, gustul și pipăitul – pentru a spori înțelegerea de către mijlocitor a nevoilor de rugăciune.

De exemplu, dacă treci prin vecinătatea ta căutând lucruri pentru care să te rogi, poți da peste o curte care este extrem de murdară și dărăpănată. Aceasta te poate determina să te rogi pentru sănătatea fizică și spirituală a locuitorilor din casa respectivă. Unele grupuri merg în plimbarea de rugăciune în jurul școlilor, înălțând rugăciuni pentru profesorii și elevii din școală, pentru siguranța și pacea lor și pentru ca planurile celui rău cu privire la școala lor să fie dejucate. Unii oameni simt că își pot concentra și direcționa rugăciunile mai eficient umblând pe lângă oamenii și locurile pentru care se roagă.

Plimbarea de rugăciune este un fenomen relativ nou, a cărui origine nu este clară. Nu există un model biblic pentru plimbarea de rugăciune, deși devreme ce umblarea era modul principal de deplasare în timpurile biblice, în mod clar oamenii trebuie că au umblat și s-au rugat în același timp. Totuși, nu este nicio poruncă directă referitoare la faptul că trebuie să facem plimbări de rugăciune. A crede că rugăciunile rostite în vreun cadru sau în vreo poziție sunt mai eficiente decât cele rostite într-un alt moment sau într-un alt mod nu este un lucru scriptural. Mai mult, în timp ce putem simți că trebuie să fim aproape de o locație sau de o situație pentru a ne ruga mai concret, Tatăl nostru din ceruri este pretutindeni și știe în orice moment nevoile prezente și va răspunde după voia Lui perfectă și la timpul Lui. Faptul că ne permite să fim parte din planurile Sale prin rugăciunile noastre este beneficiul nostru, și nu al Său.

Ni se poruncește să ne „rugăm neîncetat” (1 Tesaloniceni 5.17) și, devreme ce plimbarea este un lucru pe care îl facem zilnic, cu siguranță că o parte din rugăciunea fără încetare este rugăciunea în timpul mersului. Dumnezeu aude toate rugăciunile rostite de aceia care rămân în Hristos (Ioan 15.7), indiferent de timp, loc sau poziție. În același timp, cu siguranță că nu există vreo poruncă împotriva plimbării de rugăciune și orice ne provoacă să ne rugăm este vrednic de luat în considerare.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este plimbarea de rugăciune? Este biblic să mergem într-o plimbare de rugăciune?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries