settings icon
share icon
Întrebare

Ce este plantarea bisericilor?

Răspuns


Plantarea unei biserici este stabilirea unui trup organizat de credincioși într-o nouă locație. Procesul plantării unei biserici implică evanghelizare, ucenicizarea noilor credincioși, instruirea conducătorilor bisericii și organizarea bisericii potrivit modelului nou-testamentar. De obicei, procesul include și scrierea unui registru al bisericii și/sau a unei declarații de doctrină și găsirea unui loc de întâlnire sau cumpărarea unei proprietăți și ridicarea unei clădiri noi.

Plantarea bisericilor este o preocupare specifică în cadrul unei lucrări mai mari de „misiune". Plantatorii de biserici sunt misionari care își concentrează eforturile asupra predicării și a învățării altora din Cuvântul lui Dumnezeu. Alți misionari care se profilează pe anumite îndemânări poate că nu sunt considerați „plantatori de biserici" în mod oficial, dar ei le asigură înlesniri de mare folos celor care sunt. Astfel de misionari de sprijin includ radio-operatori, aviatori, tipăritori, traducători ai Bibliei și personal medical.

Scopul de bază al majorității plantatorilor de biserici este slăvirea lui Dumnezeu într-o comunitate, prin întemeierea unui corp autonom de credincioși, care se poate înmulți fără ajutor exterior. Odată ce acest scop a fost atins și biserica este pe picioarele ei, de obicei plantatorul de biserică se va muta într-o altă comunitate și va relua procesul.

Preocuparea pentru plantarea de biserici este biblică. În vreme ce apostolul Pavel călătorea printr-o regiune, încerca întotdeauna să petreacă suficient timp în fiecare oraș încât să întemeieze un trup local de credincioși și să-i instruiască pe cei din conducere (Fapte 14.21-23). Ulterior, încerca să viziteze din nou acele biserici, ca să-i întărească și să-i încurajeze în credință (Fapte 15.41, 1 Tesaloniceni 3.2). Bisericile plantate de el trimiteau apoi la rândul lor misionari, și astfel lucrarea de plantare de biserici continua (1 Tesaloniceni 1.8).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este plantarea bisericilor?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries