settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre pierderea sarcinii?

Răspuns


Probabil că întrebarea pe care oamenii o pun cel mai des după ce au avut parte de o pierdere de sarcină este „De ce s-a întâmplat acest lucru?” sau „De ce mi-a făcut Dumnezeu asta?” Nu există răspunsuri ușoare la aceste întrebări. Într-adevăr nu există concluzie satisfăcătoare la care să ajungem vreodată în privința motivului pentru care oamenilor li se întâmplă lucruri rele, mai ales copiilor inocenți care nici măcar nu au început să trăiască. Trebuie să înțelegem că Dumnezeu nu-i ia pe cei iubiți de la noi într-un fel de pedeapsă crudă. Biblia ne spune că „nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Cristos Isus” (Romani 8.1).

Pierderile de sarcină sunt de obicei provocate de tipare anormale de cromozomi ale fetusului. Când aceste anormalități sunt detectate, creșterea se oprește și rezultă pierderea sarcinii. În alte situații, pierderile de sarcină sunt provocate de malformații ale uterului, anomalii hormonale, probleme ale sistemului imunitar, infecții cronice și boli. După mii de ani de păcat, moarte și distrugere personală, nu trebuie să ne surprindă că tulburările genetice vor deveni în cele din urmă obișnuite.

Biblia nu vorbește în mod specific despre avorturile spontane. Totuși, putem fi siguri că Dumnezeu simte cu cei care au suferit în urma lor. El plânge și suferă împreună cu noi pentru că ne iubește și ne simte durerea. Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, a promis să trimită Duhul Sfânt tuturor credincioșilor, ca să nu trebuiască să trecem niciodată prin încercări singuri (Ioan 14.16). În Matei 28.20, Domnul Isus a spus: „Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.”

Orice credincios care a suferit o pierdere de sarcină trebuie să creadă în glorioasa nădejde că într-o zi își va vedea copilul din nou. Un copil nenăscut nu e doar un fetus sau o „bucată de țesut” pentru Dumnezeu, ci e unul dintre copiii Lui. Ieremia 1.5 spune că Dumnezeu ne cunoaște când suntem încă în pântec. Plângerile 3.33 ne spune că Dumnezeu „nu necăjește cu plăcere, nici nu mâhnește bucuros pe copiii oamenilor”. Domnul Isus a promis să ne lase un dar al păcii cum lumea nu ne poate da (Ioan 14.27).

Romani 11.36 ne amintește că toate lucrurile există prin puterea lui Dumnezeu și sunt pentru gloria Lui. Deși nu aduce suferința în viața noastră ca pedeapsă, El va permite să vină în viața noastră lucruri pe care le putem folosi să-I aducem glorie. Domnul Isus a zis: „V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16.33)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre pierderea sarcinii?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries