settings icon
share icon
Întrebare

Există vreo semnificație spirituală pentru pielea de găină?

Răspuns


Pielea de găină este o reacție fizică involuntară și naturală la frig, spaimă, sperietură, tresărire bruscă sau sentimente de emoție, atunci când mușchii de la baza foliculilor de păr se contractă. Contracția face ca firele de păr ale corpului să se ridice sau să se zbârlească, formând în același timp pielea de găină pe suprafața pielii. Aceste mici umflături și firele de păr ridicate rețin aerul și formează un strat de izolație împotriva frigului.

Denumirea de piele de găină provine de la felul în care arată pielea găinii după ce i s-au smuls penele. Alți termeni pentru pielea de găină includ pielea de gâscă (în limba engleză sunt folosiți mai mulți termeni: goose pimples, chill bumps sau gooseflesh). Nu există nicio semnificație spirituală pentru pielea de găină.

Dumnezeu este Creatorul nostru. El a proiectat corpul uman cu toate funcțiile sale uimitoare și complexe, inclusiv cele care au loc fără ca noi să ne gândim la ele, cum ar fi pielea de găină. Dumnezeu a creat o modalitate prin care corpul să răspundă la frig, iar o parte din aceasta este de a permite pielii să reacționeze automat pentru a crea izolație și căldură.

Oamenii pot avea pielea de găină chiar și în medii călduroase, în timpul unor momente de emoție intensă, inspirație extraordinară și încântare spirituală. Unii oameni au sugerat că această piele de găină este un "mesaj de la Dumnezeu" sau că pielea de găină are o anumită semnificație spirituală. Dar Biblia nu ne oferă nicio dovadă care să indice vreo semnificație spirituală a pielii de găină.

Unii oameni pot într-adevăr să aibă pielea de găină atunci când Duhul Sfânt Se mișcă în viața lor sau le vorbește inimii; la urma urmei, acestea sunt momente excepționale și impresionante. Suntem ființe spirituale, emoționale și fizice. Trupul, sufletul și duhul sunt interconectate în mod misterios și, prin urmare, ne putem aștepta uneori la reacții fizice în timpul unor experiențe spirituale. Dar reacția fizică nu este o dovadă a lucrării spirituale a lui Dumnezeu.

Credincioșii ar trebui să fie conștienți de faptul că nu există niciun temei biblic pe baza căruia să se pretindă că pielea de găină este un semn al prezenței lui Dumnezeu sau orice alt indicator spiritual. Noi trăim prin credință, nu prin vedere și nici prin simțire. Nu punem preț pe vibrații, energii sau emoții. În același timp, putem fi siguri că nu există nimic negativ în a simți pielea de găină în timpul momentelor de închinare sau al altor momente inspirate de părtășie cu Dumnezeu. Putem savura și chiar sărbători reacția naturală a corpului la un Dumnezeu viu care interacționează cu poporul Său, având grijă să nu atribuim valoare spirituală unui răspuns pur fizic.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Există vreo semnificație spirituală pentru pielea de găină?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries