settings icon
share icon
Întrebare

Ce este o piatră de moară în Biblie?

Răspuns


O piatră de moară este o piatră folosită pentru a măcina cereale. La măcinarea cerealelor, se folosesc de fapt două pietre: piatra de bază, sau soclul, care rămâne nemișcată, și piatra mobilă, care se rotește deasupra soclului, măcinând cerealele.

În timpurile biblice, piatra de moară era un obiect obișnuit, fiind menționată în mai multe contexte din Biblie. Piatra de moară era, de fapt, o parte atât de integrantă a societății, încât Legea mozaică interzicea luarea în gaj a pietrei de moară a cuiva (Deuteronomul 24:6). Piatra de moară era necesară pentru a măcina grâul pentru a face pâine și pentru a susține viața, așa că a lua piatra de moară a cuiva ar fi fost ca și cum i-ai fi luat viața în gaj.

O piatră de moară era atât extrem de dură, cât și extrem de grea, și a oferit o ilustrație vie pentru oricine avea experiență cu pietrele de moară. În cartea lui Iov, Dumnezeu menționează piatra de moară în descrierea unui animal numit Leviatan. Acest animal era atât de puternic, încât Dumnezeu i-a comparat pielea impenetrabilă cu o piatră de moară: "Inima lui este tare ca piatra, tare ca piatra de moară care stă dedesubt." (Iov 41:24) Piatra de moară "inferioară" este piatra de bază pe care se învârte piatra de moară superioară. O piatră de moară a fost, de asemenea, consemnată în Biblie ca un instrument al morții. O femeie l-a ucis pe Abimelec, fiul lui Ghedeon, lăsând să cadă o piatră de moară superioară dintr-un turn. Piatra a căzut pe capul lui Abimelec și i-a zdrobit țeasta (Judecători 9:53; 2 Samuel 11:21).

Poate că cea mai faimoasă mențiune a unei pietre de moară din Biblie este cea din avertismentul lui Isus de a nu-i duce pe copiii Săi în rătăcire. El a spus: "Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare." (Marcu 9:42) Faptul de a determina un copil al lui Dumnezeu să păcătuiască va aduce o judecată severă. Dacă ți-ar fi greu să înoți cu o piatră de moară atârnată de gât, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a-l ispiti pe un copil al lui Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este o piatră de moară în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries