settings icon
share icon
Întrebare

Cum să ajung să am pasiune pentru Isus?

Răspuns


Întrebarea se potrivește exact cu cea mai mare poruncă a lui Dumnezeu, care se găsește în Deuteronomul 6.4-5, de a-L iubi pe Dumnezeu cu toată ființa noastră. Iată câteva îndrumări din Scriptură pentru cum să facem ca acest lucru să se întâmple:

1) Este de la sine înțeles că nu-l putem iubi pe cineva pe care nu-l cunoaștem. Cunoaște-L pe Dumnezeu și ce a făcut El pentru tine! Înainte să fie dată porunca de a-L iubi pe Dumnezeu în Deuteronomul 6.5, se afirmă: „Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn.” Un aspect al acestei afirmații este că El e unic, și cu cât mai mult ajungem să înțelegem cum este El, cu atât mai ușor va fi pentru noi să-L iubim cu toată ființa noastră. Acest lucru implică și să ajungem să cunoaștem ceea ce a făcut El pentru noi. Din nou, înainte să fie dată porunca întâi în Exodul 20.3, Dumnezeu declară ce a făcut El pentru Israel în a-l scoate din robia din Egipt. În același fel, în Romani 12.1-2, porunca de a ne aduce viața ca o jertfă vie e prefațată de cuvântul dar (prin urmare) – un cuvânt menit să ne amintească de toate îndurările lui Dumnezeu față de noi consemnate în capitolele anterioare.

Pentru a crește în dragostea față de Dumnezeu, e nevoie să ajungem să-L cunoaștem. El S-a revelat în natură (Romani 1), dar mult mai mult în Cuvântul Lui. Trebuie să ne facem un obicei permanent din a studia Biblia zilnic – să fie în aceeași măsură parte din viața noastră cum e mâncatul în fiecare zi. Am face bine să ne amintim că Biblia e mai mult decât o carte; e cu adevărat scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru noi, care revelează dragostea Lui pentru noi de-a lungul secolelor, mai ales prin lucrarea lui Isus Cristos, Fiul Său. Trebuie să citim Biblia ca pe o scrisoare din partea Lui, cerându-I Duhului Sfânt să-i vorbească inimii noastre despre ceea ce vrea să dobândim din Cuvânt în acea zi. Memorarea versetelor și pasajelor importante e și ea esențială, la fel cum e să ne gândim la moduri în care să aplicăm ceea ce învățăm (Iosua 1.8).

2) Urmează exemplul lui Isus de a te ruga permanent și consecvent. Când examinăm viața lui Isus, precum și viața lui Daniel și a altora care au fost pasionați de Dumnezeu, descoperim că rugăciunea a fost un element vital în relația lor cu Dumnezeu (chiar și o citire rapidă a Evangheliilor și a cărții Daniel ne arată acest lucru). La fel ca studiul Bibliei, rugăciunea – o comunicare sinceră și deschisă cu Dumnezeu – e esențială. Nu-ți poți închipui ca un bărbat și o femeie să crească în dragoste fără să comunice, așadar rugăciunea nu poate fi neglijată fără să experimentezi răcirea dragostei pentru Dumnezeu. Rugăciunea e parte a armăturii împotriva celor mai mari dușmani ai noștri (Efeseni 6.18) Putem avea dorința de a-L iubi pe Dumnezeu, dar vom eșua în umblarea noastră în lipsa rugăciunii (Matei 26.41).

3) Umblă aproape de El ACUM. Daniel și cei trei prieteni ai lui au refuzat să se compromită până și în mâncarea pe care o mâncau (Daniel 1). Ceilalți care au fost aduși din Iuda în Babilon ca prizonieri împreună cu ei au cedat și nu sunt menționați niciunde. Când prizonierilor de război evrei le-au fost puse la încercare convingerile într-un mod mult mai semnificativ, numai aceștia câțiva au stat singuri de partea lui Dumnezeu (Daniel 3 și 6). Pentru a ne asigura că vom fi pasionați de Dumnezeu mai târziu, trebuie să umblăm cu El acum și să începem să-L ascultăm în cele mai mici teste! Petru a învățat pe pielea lui acest lucru, urmându-L pe Dumnezeu „de departe”, în loc să se identifice mai strâns cu Cristos, înainte de a fi ispitit să se lepede de El (Luca 22.54). Dumnezeu spune că acolo unde e comoara unui om, acolo va fi și inima lui. Pe măsură ce ne investim viața în Dumnezeu, slujindu-L și fiind gata să fim persecutați pentru El, comoara noastră va fi tot mai mult în El, la fel și inima noastră (Matei 6.21).

4) Elimină competiția. Isus a spus că e imposibil să ai doi stăpâni (Matei 6.24). Suntem ispitiți să iubim lumea (acele lucruri care plac ochilor noștri, ne fac să ne simțim bine cu noi înșine și satisfac dorințele firii) (1 Ioan 2.15-17). Iacov spune că a căuta să îmbrățișezi lumea și prietenia cu ea este dușmănie (ură) împotriva lui Dumnezeu și curvie spirituală (Iacov 4.4). Trebuie să ne debarasăm de lucrurile acestea din viața noastră (prieteni care ne vor conduce pe calea greșită, lucruri care ne consumă timpul și energia și ne rețin de la a-L sluji pe Dumnezeu mai pe de-a-ntregul, urmărirea popularității, urmărirea posesiunilor și urmărirea satisfacerilor fizice și emoționale). Dumnezeu promite că dacă Îl urmăm pe El, nu numai că ne va împlini nevoile (Matei 6.33), ci ne va împlini și dorințele (Psalmul 37.4-5).

5) Dacă rătăcești, începe să faci ceea ce te-a ajutat să crești în dragostea pentru Dumnezeu la început. Nu e neobișnuit să ai sincope într-o relație. Petru le-a experimentat pe ale lui (Luca 22.54-62) și David pe ale sale (2 Samuel 11), dar s-au ridicat și L-au urmat în continuare pe Dumnezeu. În Apocalipsa 2.4, Isus a spus că nu este vorba despre „pierderea” dragostei cuiva, ci despre „părăsirea”ei. Remediul este să facem „faptele dintâi”, lucrurile care ne-au făcut să creștem în dragostea noastră pentru Dumnezeu la început. Aici vor fi incluse elementele menționate mai sus. Primul pas în această privință este mărturisirea și primirea iertării și restaurarea părtășiei care sunt rezultatul mărturisirii (1 Ioan 1.9). Nu există îndoială că Dumnezeu va binecuvânta urmărirea unei pasiuni pentru El și Își va glorifica Numele prin aceasta.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Cum să ajung să am pasiune pentru Isus?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries