settings icon
share icon
Întrebare

Cum voi ști că am găsit partenerul perfect pentru mine?

Răspuns


Biblia nu vorbește despre felul în care să găsești „partenerul perfect”, nici nu este specifică pe cât de ne-ar plăcea să fie în chestiunea găsirii partenerului potrivit pentru căsătorie. Singurul lucru pe care Cuvântul lui Dumnezeu ni-l spune explicit este să ne asigurăm că nu ne căsătorim cu un necredincios (2 Corinteni 6.14-15). 1 Corinteni 7.39 ne reamintește că, în timp ce suntem liberi să ne căsătorim, trebuie să ne căsătorim numai cu cei care sunt acceptabili în ochii lui Dumnezeu – cu alte cuvinte, creștini. Dincolo de aceasta, Biblia păstrează tăcerea în ce privește felul în care să știm că ne căsătorim cu persoana „potrivită”.

Așadar, de ce nu face Dumnezeu explicit pentru noi ce trebuie să urmărim la un partener? De ce nu avem mai multe lucruri specifice cu privire la o chestiune atât de importantă? Adevărul este că Biblia este deosebit clară cu privire la ce este un creștin, și felul în care trebuie să manifestăm acele lucruri specifice nu este esențial. Creștinii ar trebui să aibă aceeași gândire cu privire la chestiunile importante, și dacă doi creștini sunt devotați căsătoriei lor și ascultării de Cristos, ei posedă deja ingredientele necesare succesului. Totuși, pentru că societatea noastră este inundată cu mulți creștini practicanți, va fi înțelept să folosim discernământul, înainte să ne dedicăm în angajamentul de o viață al căsătoriei. Odată ce prioritățile unui viitor partener sunt identificate – dacă el sau ea sunt cu adevărat devotați asemănării cu Cristos – atunci aspectele specifice sunt mai ușor de identificat și de descurcat cu ele.

Mai întâi, trebuie să ne asigurăm că suntem gata să ne căsătorim. Trebuie să avem suficientă maturitate să privim dincolo de aici și acum și să fim în stare să ne dedicăm alăturării de acea singură persoană pentru restul vieții noastre. Trebuie de asemenea să recunoaștem că mariajul cere sacrificiu și altruism. Înainte de căsătorie, un cuplu ar trebui să studieze rolurile și sarcinile unui soț și ale unei soții (Efeseni 5.22-31; 1 Corinteni 7.1-16; Coloseni 3.18-19; Tit 2.1-5; 1 Petru 3.1-7).

Un cuplu ar trebui să se asigure că se cunosc de suficient timp înainte să discute despre căsătorie. Ei trebuie să urmărească felul în care cealaltă persoană reacționează în diferite situații, felul în care se comportă în preajma familiei și a prietenilor și cu ce fel de oameni își petrece timpul. Comportamentul unei persoane este mult influențat de cei din compania sa (1 Corinteni 15.33). Ei ar trebui să cadă de acord în chestiuni precum moralitatea, finanțele, valorile, copiii, participarea și implicarea în biserică, relația cu rudele prin alianță și serviciul. Acestea sunt domeniile de potențial conflict în căsătorie și trebuie luate în considerare cu grijă dinainte.

În cele din urmă, orice cuplu care se gândește la căsătorie ar trebui ca mai întâi să participe la o consiliere premaritală cu pastorul lor sau cu un alt consilier creștin cu pregătire. Aici vor învăța metode de valoare pentru clădirea căsniciei lor pe temelia credinței în Cristos și vor învăța de asemenea cum să se descurce cu conflictele inevitabile. După ce toate aceste criterii au fost îndeplinite, cuplul este pregătit să decidă în rugăciune dacă doresc să fie uniți în căsnicie. Dacă vom căuta în mod serios voia lui Dumnezeu, El va conduce drumurile noastre (Proverbele 3.5-6). EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum voi ști că am găsit partenerul perfect pentru mine?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries