settings icon
share icon
Întrebare

Ar trebui creștinul să promoveze pacea mondială?

Răspuns


Pacea mondială e un ideal frumos, însă unul care va fi îndeplinit doar când Isus Se va întoarce (Apocalipsa 21.4). Până în acea vreme, pacea în toată lumea nu va avea loc. Isus a spus că până în ziua venirii Lui vor fi „războaie și vești de războaie" și că „un neam se va scula împotriva altui neam și o împărăție împotriva altei împărății" (Matei 24.6-7). Nu a existat niciodată un timp în istoria lumii în care undeva cineva să nu se lupte cu altcineva. Fie că a fost vorba despre un război mondial, care a implicat zeci de națiuni, fie despre o încăierare implicând triburi sau clanuri, oamenii au dus întotdeauna război unii cu ceilalți.

Să promovăm pacea globală chiar dacă știm că ființele umane, oricât de greu ar încerca, nu vor reuși niciodată să o realizeze, nu e un lucru biblic. Cu toate că dăruirea în scopuri caritabile, promovarea toleranței și împărțirea cu alții sunt potrivite pentru creștini, trebuie să face acest lucru în Numele lui Isus, înțelegând că numai El va aduce pacea lumii. Până când fiecare genunchi nu se va pleca și fiecare limbă nu va mărturisi că Isus Cristos este Domnul (Filipeni 2.10), nu va exista o pace adevărată și de durată. Până atunci creștinii trebuie să „[Urmărească] pacea cu toți și sfințirea, fără care nimeni nu-L va vedea pe Domnul" (Evrei 12.14).

Ca creștini, trebuie să promovăm pacea în locul conflictului, amintindu-ne că prin acțiunile noastre nu va fi dobândită niciodată pacea completă, din cauza stării căzute a omului. Credința noastră rămâne în Dumnezeu și în Isus Cristos, Domnul păcii. Până când El nu va veni să înnoiască lumea și să aducă pacea adevărată, pacea lumii va rămâne cu puțin mai mult decât un vis. Sarcina noastră cea mai importantă este să-i convingem pe alții de nevoia lor de un Salvator, care este Cel care poate aduce pacea între oameni și Dumnezeu. „Deci, fiindcă suntem socotiți neprihăniți prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Cristos." (Romani 5.1) Prin urmare, aceasta este calea prin care promovăm pacea lumii – aducând lumii mesajul păcii cu Dumnezeu: împăcarea cu Dumnezeu prin Cristos (2 Corinteni 5.20).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ar trebui creștinul să promoveze pacea mondială?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries