settings icon
share icon
Întrebare

Cât de grav poate fi păcatul creștinului?

Răspuns


După ce sunt mântuiți, creștinii continuă să păcătuiască – nu vom fi eliberați complet de păcat până când nu vom muri sau până când Isus nu Se va întoarce. Însă faptul că devii creștin are ca rezultat schimbarea vieții (2 Corinteni 5.17). Omul va trece de la a produce faptele cărnii (Galateni 5.22-23) la a manifesta roada Duhului (Galateni 5.22-23), în vreme ce Duhul Sfânt are din ce în ce mai mult control supra vieții lui. Această schimbare nu se întâmplă instant, dar are loc de-a lungul timpului. Dacă un om nu dă dovadă de viață schimbată, e foarte posibil să nu fie un credincios adevărat. Creștinii pot comite păcate cumplite. Istoria e plină de creștini (sau de oameni care au pretins că sunt creștini) care au comis crime teribile. Domnul Isus a murit și pentru aceste păcate. Cu atât mai mult să nu le comitem!

În 1 Corinteni 6.9-11, apostolul Pavel descrie felul păcătos de viață din care au fost salvați credincioșii. Versetul 11 spune: „Și așa erați unii dintre voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți în Numele Domnului Isus Cristos și prin Duhul Dumnezeului nostru." Observă cuvântul „ați". Credincioșii obișnuiau să facă lucrurile enumerate în versetele 9-11, însă ele sunt diferite acum. Poate un om care e preacurvar, bețiv sau homosexual etc. să fie mântuit? Da. E posibil ca un om care trăiește o viață de păcat continuu să fie mântuit? Nu. Când devenim creștini, viața noastră se va schimba. Oricine trăiește un fel de viață păcătos și pretinde că e creștin fie minte, fie se autoînșală, fie e un creștin adevărat care va experimenta judecata și disciplinarea lui Dumnezeu (Evrei 12.5-11).

Deosebirea dintre un necredincios care păcătuiește și un credincios care păcătuiește e că unul își iubește păcatul, iar celălalt îl urăște. Credinciosul care se poticnește în umblarea lui cu Domnul regretă, își mărturisește păcatul, dorește să nu-l mai repete și caută să își însușească puterea și harul lui Dumnezeu, ca să-l evite. El nu se gândește cât de mult poate păcătui și să fie considerat încă creștin. În schimb, se gândește cum poate evita în viitor și ceea ce pare a fi păcătos.

English



Înapoi la pagina de început în limba Română

Cât de grav poate fi păcatul creștinului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries