settings icon
share icon
Întrebare

Păcătuim în fiecare zi? E posibil să trăiești o zi întreagă fără să păcătuiești?

Răspuns


Deși nu există vreun verset biblic care să spună în mod aparte că comitem o faptă păcătoasă în fiecare zi, avem versete care ne amintesc că am moștenit capacitatea de a păcătui în fiecare moment. „De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toți au păcătuit…” (Romani 5.12) „Iată că sunt născut în nelegiuire și în păcat m-a zămislit mama mea.” (Psalmul 51.5) Pe lângă aceasta, există porunci pe care știm că nu le ținem niciodată, mai ales zilnic. De exemplu cine poate pretinde că Îl iubește pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot cugetul și cu tot sufletul în fiecare moment din fiecare zi? Nimeni. Totuși, aceasta este cea mai mare dintre porunci (Matei 22.36-38). A nu reuși să-L iubești pe Dumnezeu cu totul în fiecare moment e un păcat zilnic pentru toți creștinii.

De asemenea, avem un verset care ne avertizează de înșelăciunea firii noastre vechi păcătoase, care într-un sens ne avertizează de posibilitatea, dacă nu probabilitatea păcatului zilnic. „Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17.9) Chiar și apostolul Pavel a fost frustrat de propria lui bătălie cu păcatul interior. „Fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu, dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea și mă ține rob legii păcatului, care este în mădularele mele.” (Romani 7.22-23) Capacitatea aceasta de a păcătui l-a făcut să strige în disperare: „O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?” (Romani 7.24)

Solomon a știut foarte bine că toți oamenii nu numai că au potențialul de a păcătui, ci cu toții ne exercităm această capacitate în mod curent. Așa cum a afirmat în rugăciunea lui de la dedicarea Templului: „Când vor păcătui împotriva Ta – căci nu este om care să nu păcătuiască...” (1 Împărați 8.46) Și Solomon a vorbit despre acest lucru din nou în cartea Eclesiastul: „Fiindcă pe pământ nu este niciun om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.” (Eclesiastul 7.20) Din nou, deși aceste versete nu indică fără vreo îndoială păcatul zilnic, cu siguranță ne avertizează cu privire la mândria de a spune în orice moment că nu avem păcat.

Vestea bună este că nu va trebui să luptăm veșnic împotriva păcatului zilnic. Într-o zi vom fi în cer cu Salvatorul nostru și vom fi eliberați de prezența și puterea păcatului, așa cum am fost eliberați de pedeapsa pentru el.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Păcătuim în fiecare zi? E posibil să trăiești o zi întreagă fără să păcătuiești?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries