settings icon
share icon
Întrebare

Ce spune Biblia despre omul peșterii, omul preistoric, de Neanderthal?

Răspuns


Biblia nu folosește termenul „omul peșterii” sau „de Neanderthal” și, potrivit Bibliei, „omul preistoric” nu există. Termenul „preistoric” înseamnă „aparținând perioadei dinaintea istoriei scrise”. Acest lucru presupune că relatarea biblică este o simplă născocire, deoarece cartea Genesa consemnează evenimentele care au precedat crearea omului (și anume primele cinci zile ale creației – omul a fost creat în ziua a șasea). Biblia face clar faptul că Adam și Eva au fost oameni perfecți chiar din momentul în care au fost creați, și nu au evoluat din forme inferioare de viață.

Acestea fiind spuse, Biblia descrie o perioadă de ridicare traumatică a valurilor asupra pământului – potopul (Genesa 6-9), în timpul căruia civilizația a fost complet distrusă, cu excepția a opt oameni. Omenirea a fost forțată să o ia de la început. În acest context istoric, unii oameni de știință cred că oamenii au locuit în peșteri și au întrebuințat unelte făcute din piatră. Acești oameni nu erau primitivi, ci pur și simplu duceau lipsă de altele mai bune. Și cu siguranță că nu erau de jumătate maimuțe. Dovada fosilelor este foarte clară: oamenii peșterilor erau oameni – oameni care au locuit în peșteri.

Există unele rămășițe fosilizate de maimuțe, pe care paleo-antropologii darwinieni le consideră a fi un fel de tranziție între maimuță și om. Majoritatea oamenilor par să ia în considerare aceste interpretări atunci când își imaginează omul peșterii. Ei își imaginează creaturi păroase, de jumătate maimuță, de jumătate om ghemuite într-o peșteră, în apropierea unui foc și care desenează pe pereți cu uneltele lor de piatră proaspăt create. Aceasta este o concepție greșită des întâlnită. Și în ceea ce privește paleo-antropologia darwiniană, trebuie să reținem că aceste interpretări reflectă o concepție proprie despre lume, nu este rezultatul dovezilor. De fapt, nu doar că există o opoziție majoră în cadrul comunității academice față de aceste interpretări, ci chiar darwiniștii nu cad de acord în întregime unii cu alții asupra detaliilor.

Din nefericire, punctul de vedere principal al maselor promovează ideea că omul și maimuța deopotrivă au evoluat din același strămoș, dar cu siguranță că aceasta nu este singura interpretare plauzibilă a dovezilor disponibile. De fapt, lipsește chiar dovada în favoarea acestei interpretări.

Când Dumnezeu i-a creat pe Adam și pe Eva, ei au fost ființe umane complet dezvoltate, capabile să comunice, să trăiască în societate și să se dezvolte (Genesa 2.19-25, 3.1-20, 4.1-12). E aproape amuzant să ne gândim până unde merg oamenii de știință, pentru a demonstra existența omului preistoric din peșteră. Ei găsesc un dinte diform într-o peșteră, și de la acela creează o ființă umană diformă, care a trăit în peșteră, cocoșată ca o maimuță. Nu există nicio cale pe care știința să poată demonstra existența omului peșterii cu ajutorul unei fosile. Oamenii de știință evoluționiști pur și simplu au o teorie, și apoi forțează dovezile, pentru a se potrivi cu acea teorie. Adam și Eva au fost primele făpturi omenești create și erau complet formați, inteligenți și aveau statură verticală. EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce spune Biblia despre omul peșterii, omul preistoric, de Neanderthal?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries