settings icon
share icon
Întrebare

Ce înseamnă să fii un om al lui Dumnezeu?

Răspuns


„Om al lui Dumnezeu” e descrierea dată unui om care Îl urmează pe Dumnezeu în fiecare zi, care ascultă de poruncile Lui cu bucurie, care nu trăiește pentru lucrurile acestei vieți, ci pentru lucrurile eterne, care Îl slujește de bunăvoie pe Dumnezeu prin faptul că dăruiește cu mână largă din toate resursele Lui, care acceptă suferința care vine ca o consecință a credinței lui cu bucurie. Posibil că Mica 6.8 sumarizează ceea ce înseamnă un om al lui Dumnezeu într-un verset concis: „Ți s-a arătat, omule, ce este bine! Și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”

Omul lui Dumnezeu nu-l înșală sau fraudează pe angajatorul lui prin faptul că ajunge târziu la locul de muncă sau nu își îndeplinește sarcinile desemnate în timpul orelor de lucru; nu bârfește sau calomniază; își păstrează mintea și inima pure păzindu-și ochii și urechile de mizeriile lumii. Dacă nu e căsătorit, va rămâne pur și se va căsători doar cu o femeie creștină (2 Corinteni 6.14). Dacă e căsătorit, o va iubi, onora și prețui pe soția lui și va fi capul casei (Efeseni 5.22-24, 33). Nu acceptă valorile lumii, ci caută în Cuvântul lui Dumnezeu ceea ce e înțelept și bun. Îi ia în considerare pe cei „dezavantajați” sau pe cei respinși de societate, pe cei singuri sau aflați în disperare; ascultă problemele altor oameni și nu judecă.

Mai mult decât orice, omul lui Dumnezeu înțelege că atunci când Domnul nostru i-a poruncit să „fie desăvârșit, după cum și Tatăl ceresc este desăvârșit” (Matei 5.48), poate îndeplini acest lucru numai pentru că Dumnezeu îl capacitează să fie „sfânt și fără prihană înaintea Lui” (Efeseni 1.4) prin puterea Lui și locuirea în el a Duhului Sfânt. Prin puterile noastre suntem incapabili să fim sfinți și perfecți, dar prin Cristos, care ne întărește, putem face „totul” (Filipeni 4.13). Omul lui Dumnezeu știe că natura lui nouă e a neprihănirii lui Cristos, care a fost dată în schimbul naturii noastre păcătoase la cruce (2 Corinteni 5.17, Filipeni 3.9). Rezultatul final este că umblă smerit cu Dumnezeul său, știind că trebuie să se bazeze numai pe El pentru a putea trăi viața deplină și ca să persevereze până la sfârșit.

Din aceasta constă religia necomplicată: să-i ajuți pe cei aflați în necaz și să te păzești să nu fii poluat de lume (Iacov 1.27). Putem fi conștienți de toate doctrinele Bibliei, putem cunoaște toți termenii teologici, putem fi în stare să traducem Biblia din greaca originală și așa mai departe, dar principiul din Mica 6.8 este principiul pe care omul lui Dumnezeu trebuie să îl urmeze: să acționeze cu dreptate, să iubească mila și să umble smerit cu Dumnezeu.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce înseamnă să fii un om al lui Dumnezeu?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries