settings icon
share icon
Întrebare

Pot demonii/spiritele rele să se atașeze de obiecte fără viață/neînsuflețite?

Răspuns


Nu există susținere biblică pentru ideea că demonii se pot atașa de obiecte fizice. Această credință este de fapt parte din practicile superstițioase și credințele oculte care se găsesc în culturile animiste și printre aceia care practică ocultismul.

Unii spun că versetele cum e cel din Fapte 19.19, unde foști practicanți ai vrăjitoriei și-au ars cărțile de magie dovedesc că obiectele pot avea demoni. Dar pasajul nu spune acest lucru. E mult mai probabil că acești noi credincioși și-au ars cărțile ca să împiedice răspândirea minciunilor și să arate că acum credeau în Isus.

Biblia consemnează istorisiri în care demonii îi chinuie sau îi posedă pe oamenii necredincioși. Însă nu există relatări în care demonii să fie atașați de obiecte și Biblia nu ne avertizează în privința demonilor că se atașează de obiecte. Practicile oculte pot atrage spirite rele și, pentru că în aceste practici se folosesc anumite obiecte, poate părea că demonii sunt atrași la obiecte; totuși, acest lucru nu înseamnă că se află în obiecte, ci activitatea ocultă în sine îi atrage. Când oamenii care au fost implicați în ocultism vin la Cristos, sunt adesea sfătuiți să scape de cărțile și obiectele lor oculte nu pentru că obiectele au demoni în ele, ci deoarece cărțile și obiectele ar putea fi o sursă de ispită în viitor.

Cei care cred în Cristos nu trebuie să se teamă de demoni, deși trebuie să veghem și să fim atenți la ispitirile lor (1 Petru 5.8). Cheia este supunerea față de Dumnezeu și umblarea zilnică în adevărul lui Cristos: „Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă Diavolului, și el va fugi de la voi." (Iacov 4.7) Aceia care și-au pus credința în Cristos nu au de ce să se teamă, și apostolul Ioan a explicat: „Voi, copilașilor, sunteți din Dumnezeu și i-ați biruit [pe Satan și prorocii lui falși], pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume." (1 Ioan 4.4)

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Pot demonii/spiritele rele să se atașeze de obiecte fără viață/neînsuflețite?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries