settings icon
share icon
Întrebare

Există oameni negri menționați în Biblie?

Răspuns


Putem spune cu un grad mare de siguranță că da, Biblia menționează oameni negri, cu toate că nu identifică specific vreun om ca având pielea neagră. Și nici nu identifică în mod specific vreo persoană ca având pielea albă. Culoarea pielii unui om e rar menționată în Biblie, acesta fiind un aspect fără importanță pentru mesajul de bază al Bibliei.

Cea mai mare parte din narațiunea Bibliei are loc în Orientul Mijlociu, în Israel și în jurul lui. Nici oamenii „negri", nici cei „albi" nu sunt des întâlniți în aceste regiuni. Majoritatea oamenilor din Biblie sunt semiți și au avut un ten cu nuanțe de maro de la deschis la închis. La urma urmei, nu contează ce culoare a pielii au avut oamenii din Biblie.

Unii erudiți cred că Sefora era negresă, devreme ce era cușită (etiopiană, în versiunea Dumitru Cornilescu, n.tr.) (Numeri 12.1). Cuș e un nume antic pentru o regiune din Africa. Sulamita e posibil să fi fost negresă (Cântarea Cântărilor 1.5), cu toate că contextul indică faptul că pielea ei era neagră datorită muncii în soare. Unii sugerează că Bat-Șeba (2 Samuel 11.3) era de culoare neagră. Unii cred că împărăteasa din Seba care l-a vizitat pe Solomon (1 Împărați 10.1) era negresă. Simon din Cirene (Matei 27.32) e posibil să fi fost negru, la fel și „Simon, numit Niger" din Fapte 13.1. Famenul etiopian din Fapte 8.37 era aproape cu siguranță negru. Etiopienii sunt menționați în jur de 40 de ori în Biblie, și putem presupune că acestea sunt referiri la oameni negri, devreme ce etiopienii sunt negri. Profetul Ieremia a întrebat „Poate un etiopian să-și schimbe pielea?" (Ieremia 13.23) – presupunerea naturală e că Ieremia se referea la pielea neagră.

Majoritatea învățaților Bibliei cred că oamenii negri sunt descendenți ai lui Ham (Genesa 10.6-20), dar nu putem fi siguri, devreme ce Biblia nu spune în mod specific acest lucru. Când vine vorba despre culoarea pielii, Biblia păstrează în mod constant tăcerea. Culoarea pielii nu e atât de importantă în fața lui Dumnezeu cum e starea inimii. Evanghelia e o Veste Bună universală. Oamenii negri, oamenii albi și orice nuanță între acestea două sunt chemați să vină la Cristos pentru mântuire. Prin harul lui Dumnezeu, ne putem lua ochii de la piele și să ne concentrăm asupra inimii.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Există oameni negri menționați în Biblie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries