settings icon
share icon
Întrebare

A căzut o treime dintre îngeri împreună cu Lucifer?

Răspuns


Cu toate că niciun verset nu spune „o treime dintre îngeri a căzut din cer”, unele versete, când sunt puse alături, duc la această concluzie. La un moment dat după creație, și cel mai sigur după ziua a șasea când totul a fost declarat „foarte bun” (Genesa 1.31), Satan s-a răzvrătit și a fost aruncat afară din cer. „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!” (Isaia 14.12) Isus a spus: „Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer” (Luca 10.18), iar în cartea Apocalipsa Satan e văzut ca „o stea care căzuse din cer pe pământ” (Apocalipsa 9.1).

Ni se spune, de asemenea, că o treime dintre „miile de îngeri adunați” (Evrei 12.22, NTLR) a ales să se răzvrătească împreună cu el. Ioan a văzut această minune mare în cer: „... un mare balaur roșu ... cu coada trăgea după el a treia parte din stelele cerului și le arunca pe pământ ... balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.” (Apocalipsa 12.3-9)

Pentru că Satan e numit o stea care a căzut sau a fost aruncată pe pământ, și Apocalipsa 12.4 spune că o treime dintre stele au fost aruncate împreună cu el, concluzia e că stelele din Apocalipsa 12 se referă la îngerii căzuți, în total o treime din oastea cerească. Dacă totalul de o treime e într-adevăr precis, ce asigurare ne dă acest lucru! Două treimi dintre îngeri sunt în continuare de partea lui Dumnezeu și pentru noi, urmașii lui Cristos, ei sunt și de partea noastră.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

A căzut o treime dintre îngeri împreună cu Lucifer?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries