settings icon
share icon
Întrebare

Care va fi religia unică mondială din vremurile sfârșitului?

Răspuns


Religia unică mondială descrisă în Apocalipsa 17.1-18 ca fiind „prostituata cea mare” va fi parte din scenariul vremurilor sfârșitului. Termenul de prostituată e folosit pe tot parcursul Vechiului Testament ca o metaforă pentru religia falsă. Identitatea și înfățișarea propriu-zisă a religiei a fost dezbătută vreme de secole întregi, având ca rezultat un număr de păreri diferite în rândul comentatorilor și teologilor biblici. Există argumente convingătoare că religia unică mondială va fi catolicismul, islamul, mișcarea New Age sau altă formă de religie neinventată încă, și o căutare pe internet va furniza mult mai multe posibilități și teorii. Fără îndoială că o formă de religie unică globală aflată sub controlul prorocului mincinos va fi parte din vremurile sfârșitului, posibil alcătuită dintr-un număr de diverse religii, secte și ismuri care există astăzi.

Apocalipsa 17.1-8 ne oferă câteva caracteristici ale religiei unice mondiale. Religia falsă va domina toate „noroadele, gloatele, neamurile și limbile” lumii (versetul 15), însemnând că va avea autoritate universală, care fără îndoială îi este dată de Anticrist, care va conduce lumea la acea vreme. Versetele 2-3 descriu prostituata ca curvind cu „împărații pământului”, făcându-se referire la influența religiei false în rândul conducătorilor lumii și a oamenilor influenți. A fi „îmbătat de vinul curviei ei” poate fi o referire la cei care sunt îmbătați de puterea pe care o primesc prin închinarea la dumnezeul fals al acestei religii, așa cum Satan îi ademenește frecvent pe cei care rânjesc după putere. Alianțele produse de această religie falsă vor uni biserica și statul ca niciodată înainte.

Versetul 6 descrie prostituata ca fiind „îmbătată de sângele sfinților” și de sângele martorilor lui Isus. Uciderea credincioșilor în timpul Necazului celui mare va fi parte din planul Anticristului (Apocalipsa 6.9). Mulți dintre cei care se vor opune religiei mondiale vor fi decapitați (Apocalipsa 20.4) și cei care vor refuza să se închine Anticristului prin acceptarea semnului lui nu vor putea cumpăra și vinde, supraviețuirea lor devenind foarte dificilă (Apocalipsa 13.16-17).

În cele din urmă, prostituata își va pierde favoarea în fața Anticristului, care va vrea să primească închinarea lumii el însuși. El nu va împărți adorarea din partea lumii cu profeții și preoții religiei false, indiferent cât de slugarnici ar fi ei. Odată ce Anticristul va câștiga atenția lumii prin întoarcerea lui miraculoasă din moarte (Apocalipsa 13.3, 12, 14), se va întoarce împotriva sistemului religiei false și îl va nimici, instituindu-se pe sine ca Dumnezeu. Înșelăciunea, ne spune Isus, va fi atât de mare, încât, dacă ar fi posibil, și cei aleși ar cădea în ea (Matei 24.24).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Care va fi religia unică mondială din vremurile sfârșitului?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries