settings icon
share icon
Întrebare

Ce este numerologia biblică?

Răspuns


Numerologia biblică este un studiu al numerelor din Biblie. Două dintre cele mai des repetate numere din Biblie sunt 7 și 40. Numărul 7 semnifică întregimea sau perfecțiunea (Genesa 7.2-4, Apocalipsa 1.20). Este adesea numit „numărul lui Dumnezeu", de vreme ce El este Singurul perfect și desăvârșit (Apocalipsa 4.5, 5.1, 5-6). Numărul 3 se consideră, de asemenea, a fi numărul perfecțiunii divine: Trinitatea e formată din Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Numărul 40 este adesea înțeles ca fiind „numărul încercărilor sau al judecății". De exemplu, israeliții au rătăcit 40 de ani (Deuteronomul 8.2-5); Moise a stat pe munte 40 de zile (Exodul 24.18); Iona a avertizat cetatea Ninive că judecata urma să vină după 40 de zile (Iona 3.4); Isus a fost ispitit timp de 40 de zile (Matei 4.2); au fost 40 de zile între învierea lui Isus și înălțarea Sa la cer (Fapte 1.3). Un alt număr repetat în Biblie este numărul 4, care este numărul Creației: nord, sud, est, vest; patru anotimpuri. Numărul 6 este considerat a fi numărul omului: omul a fost creat în cea de-a șasea zi; omul lucrează numai șase zile. Un alt exemplu în care Biblia folosește un număr pentru a semnifica ceva este în Apocalipsa capitolul 13,, care spune că numărul lui Anticrist e 666.

Se dezbate încă dacă numerele au cu adevărat sau nu o semnificație. În mod precis Biblia pare să folosească numere în anumite forme pentru a ne învăța adevăruri spirituale. Totuși, mulți oameni dau prea multă semnificație „numerologiei biblice", încercând să găsească un înțeles special în spatele fiecărui număr din Biblie. Adesea, un număr din Biblie e pur și simplu un număr. Dumnezeu nu ne cheamă să căutăm înțelesuri secrete, mesaje ascunse sau coduri în Biblie. Există mai mult decât suficient adevăr evident în Scriptură care să împlinească toate nevoile noastre și să ne facă „desăvârșiți și cu totul destoinici pentru orice lucrare bună" (2 Timotei 3.17).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce este numerologia biblică?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries