settings icon
share icon
Întrebare

Ce a vrut să spună Isus prin cuvintele „nu va trece neamul acesta"?

Răspuns


Acest citat al lui Isus privitor la vremurile sfârșitului se găsește în Matei 24.34, Marcu 13.30 și Luca 21.32. Isus a spus: „Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri." Cheia pentru a înțelege ce a vrut să spună Isus este contextul, adică trebuie să înțelegem versetele din preajma versetului 34, dar în special versetele de dinaintea lui. În Matei 24.4-31, Isus vorbește despre evenimente viitoare. Generația de oameni care vor trăi atunci când aceste evenimente se vor întâmpla este generația despre care Isus a spus că „nu va trece" înainte ca El să Se întoarcă. Isus le spusese deja celor care trăiau atunci, în timpul lucrării Sale de pe pământ, că Împărăția a fost luată de la ei (Matei 21.43). Așadar, este imperativ să se considere că Matei 24-25 vorbește despre un timp viitor. Cuvântul „neam" se referă la oamenii aflați în viață în viitor, atunci când evenimentele descrise în Matei 24-25 se vor întâmpla.

O altă posibilitate este că Isus prezenta o prorocie cu „dublă împlinire". O parte din ceea ce prevestea urma să se întâmple în timpul generației căreia îi vorbea. O parte din prorocia lui Isus se poate să se fi împlinit atunci când romanii au distrus Ierusalimul, în anul 70 d.Cr. Totuși, sunt aspecte din prorocia lui Isus care nu s-au împlinit în anul 70 d.Cr., de exemplu Matei 24.29-31. Problema cu acest punct de vedere este că nu se armonizează cu afirmația lui Isus că „toate aceste lucruri" se vor întâmpla în „neamul acesta". Așadar, cel mai bine este să înțelegem „neamul acesta" ca făcând referire la generația în care se vor întâmpla evenimentele din vremurile sfârșitului.

În esență, Isus spune că, odată ce evenimentele din vremurile sfârșitului vor începe să se desfășoare, ele vor avea loc cu rapiditate. Acest concept se reflectă în multe alte versete (Matei 24.22, Marcu 13.20, Apocalipsa 3.11, 22.7, 12, 20).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce a vrut să spună Isus prin cuvintele „nu va trece neamul acesta"?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries