settings icon
share icon
Întrebare

Cum aş putea să fac să nu merg în iad?

Răspuns


A nu merge în iad este mai uşor decât ai putea să gândeşti. Anumite perioane cred că trebuie să împlinească Cele 10 Porunci de-a lungul întregii lor vieţi pentru ca astfel să nu meargă în iad. Alţii cred că pentru a evita iadul, oamenii trebuie să respecte anumite ritualuri sau obiceiuri. Alţii cred că nu este posibil ca noi să ştim cu siguranţă dacă vom merge sau nu în iad după moarte. Nici una din aceste puncte de vedere nu este corectă. Biblia este foarte clară în ce priveşte felul în care o persoană oarecare ar putea evita să ajungă în iad după moarte.

Biblia descrie iadul ca fiind un loc îngrozitor şi oribil. Iadul este descris ca “focul cel veşnic” (Matei 25:41), “focul care nu se stinge” (Matei 3:12), “ocara şi ruşinea veşnică” (Daniel 12:2), un loc unde “focul nu se stinge” (Marcu 9:44-49), şi “pierzarea veşnică” (2 Tesaloniceni 1:9). Apocalipsa 20:10 descrie iadul ca fiind “iazul de foc şi de pucioasă”, locul în care cei răi sunt “munciţi zi şi noapte în vecii vecilor” (Apocalipsa 20:10). Evident, iadul este un loc de care ar trebui să fugim.

Dar de ce există iadul şi de ce trimite Dumnezeu pe unii oameni acolo? Biblia ne învaţă că Dumnezeu a “pregătit” iadul pentru diavolul şi pentru îngerii căzuţi care s-au răzvrătit împotriva Lui (Matei 25:41). Acei oameni care refuză oferta lui Dumnezeu de iertare a păcatelor lor vor avea de suferit acelaşi destin veşnic ca şi diavolul şi îngerii căzuţi. De ce este iadul necesar? Toate păcatele sunt făcute în primul rând împotriva lui Dumnezeu (Psalmul 51:4), şi deoarece Dumnezeu este o Fiinţă infinită şi eternă, numai o pedeapsă infinită şi veşnică pentru această rebeliune împotriva Lui este suficientă. Iadul este locul unde se împlineşte dreptatea sfântă şi corectă a lui Dumnezeu. Iadul este locul unde Dumnezeu condamnă păcatul şi pe toţi aceia care Îl resping pe El. Biblia spune clar că noi toţi am păcătuit (Eclesiastul 7:20; Romani 3:10-23) şi drept rezultat, toţi merităm să mergem în iad.

Dar cum se poate totuşi să nu ajungem în iad? Deoarece doar o pedeapsă infinită şi veşnică este suficientă, tot aşa trebuie plătit un preţ infinit şi veşnic pentru eliberarea de această pedeapsă. Dumnezeu S-a întrupat într-o fiinţă umană în Persoana lui Iisus Hristos. În Iisus Hristos, Dumnezeu a trăit printre noi, ne-a învăţat, şi ne-a vindecat de boli – nu aceste lucruri au reprezentat misiunea Lui principală. Dumnezeu S-a întrupat într-o fiinţă umană (Ioan 1:1, 14) astfel încât El să poată muri pentru noi. Iisus, Dumnezeu în formă umană, a murit pe cruce. Fiind Dumnezeu, moartea Sa a avut valoare infinită şi veşnică, plătind prin moartea Sa astfel preţul deplin pentru păcatele noastre (1 Ioan 2:2). Dumnezeu ne invită să Îl primim pe Domnul Iisus Hristos ca Mântuitor, acceptând ca moartea Sa să fie plata deplină şi dreaptă pentru păcatele noastre. Dumnezeu promite că oricine crede în Iisus (Ioan 3:16), oricine se încrede doar în El ca şi Mântuitor (Ioan 14:6), va fi mântuit şi deci nu va mai merge în iad.

Dumnezeu doreste ca nici un om sa nu meargă în iad (2 Petru 3:9). Iată de ce Dumnezeu a făcut sacrificiul ultim, perfect şi suficient în locul nostru. Dacă nu vrei să mergi în iad, atunci primeşte-L pe Iisus ca şi Mântuitor al tău. Este simplu. Spune lui Dumnezeu că recunoşti că eşti un păcătos care nu ar merita decât să meargă în iad. Spune-I de asemenea că te încrezi în Iisus ca şi Mântuitor al tău. Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru că a făcut această posibilitate ca tu să fii mântuit şi eliberat de la iad. Iată modul cum poţi să scapi de iad: prin simpla ta credinţă în Iisus Hristos ca şi Mântuitor al tău!

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum aş putea să fac să nu merg în iad?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries