settings icon
share icon
Întrebare

Cât timp i-a luat lui Noe să construiască corabia? Cât timp a stat Noe în corabie?

Răspuns


Cât timp i-a luat lui Noe să construiască corabia? Biblia nu spune în mod specific cât timp i-a luat lui Noe să construiască corabia. Când Noe e menționat pentru prima dată în Genesa 5.32, are 500 de ani. Când Noe intră în corabie, are 600 de ani. Timpul cât i-a luat să construiască corabia depinde de cât de mult timp a trecut între Genesa 5.32 și momentul când Dumnezeu i-a poruncit să construiască corabia (Genesa 6.14-21). Cel mai mult ar fi 100 de ani.

Cât timp a stat Noe în corabie? Noe a intrat în corabie în al 600-lea an al vieții lui, în a șaptesprezecea zi a lunii a doua (Genesa 7.11-13). Noe a părăsit corabia în a douăzeci și șaptea zi din luna a doua a următorului an (Genesa 8.14-15). Prin urmare, presupunând un an calendaristic de 360 de zile, Noe a stat în corabie aproximativ 370 de zile.

Câte din fiecare fel de animal a luat Noe în corabie? Șapte perechi din fiecare soi de animal curat și două perechi din fiecare soi dintre celelalte animale au fost luate în corabie (Genesa 6.19-20, 7.2-3). Prin „curate" Biblia vrea să spună animale care erau „acceptate ca jertfă". De aceea au fost luate șapte perechi din animalele curate – unele dintre ele puteau fi jertfite după terminarea potopului fără să pună în primejdie speciile respective.

Câți oameni au fost în corabia lui Noe? Potrivit cu capitolele 6-8 din Genesa, în corabie au fost Noe, soția lui, cei trei fii ai lui Noe (Sem, Ham și Iafet) și soțiile lor. Prin urmare, în corabie au fost opt oameni.

Cine a fost nevasta lui Noe? Biblia nu ne dă nicăieri în mod specific numele sau identitatea soției lui Noe. Există o tradiție potrivit căreia ea a fost Naama (Genesa 4.22). Cu toate că e posibil, lucrul acesta nu ne este arătat explicit în Biblie.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cât timp i-a luat lui Noe să construiască corabia? Cât timp a stat Noe în corabie?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries