settings icon
share icon
Întrebare

Ce trebuie să facă un creștin dacă locuiește într-o zonă în care nu există biserică la care să meargă?

Răspuns


Există multe zone în lume unde creștinii sunt restricționați cu privire la când, unde și cum se pot închina. În unele țări, închinarea creștină de orice fel nu este permisă și unele guverne represive îi arestează și îi omoară pe creștini pentru simpla declarare sau manifestare a credinței. Creștinii care locuiesc în astfel de zone trebuie să depună un efort considerabil pentru a se asigura că continuă să crească și să se maturizeze în credință, în timp ce sunt departe de orice fel de atmosferă de biserică și se află într-o țară ostilă lui Dumnezeu.

Pentru creștinul dintr-o țară care permite posesia unei Biblii sau a materialelor de studiu biblic, studierea sârguincioasă, zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu e esențială, mai ales dacă părtășia cu alți creștini nu e posibilă. E esențial să petreci timp în fiecare zi studiind personal Cuvântul lui Dumnezeu și rugându-te. În cazul credincioșilor din țări unde Biblia e în afara legii, internetul poate fi de ajutor.

Numeroase site-uri Web asigură acces la Biblie. Există chiar grupuri de părtășie online pentru credincioși pentru a comunica și a se încuraja unii pe alții. Emisiuni radio care prezintă învățătură din Cuvântul lui Dumnezeu sunt, de asemenea, disponibile în majoritatea țărilor din jurul lumii, chiar dacă trebuie să fie transmise pe unde scurte de la mari distanțe.

Găsirea altor credincioși într-o zonă cu restricții poate însemna începutul unui grup de casă „secret", în care creștinii să se adune să studieze Cuvântul lui Dumnezeu și să se roage. Mișcarea bisericilor de casă din China a produs o comunitate puternică și plină de viață de creștini persecutați. Cei care au înființat grupuri de casă secrete în Orientul Mijlociu au descoperit o foame extraordinară după Cuvântul lui Dumnezeu în rândul lucrătorilor străini vorbitori de limba engleză din zona lor. Acești credincioși devotați schimbă locația întâlnirii în fiecare săptămână, îi invită pe alții doar pe cale orală și cresc spectaculos în credință în vremurile dificile și ostile.

Nimic nu poate despărți un copil al lui Dumnezeu de dragostea lui Dumnezeu în Cristos (Romani 8.38-39). Chiar când un creștin e izolat de alți credincioși, poate menține o relație strânsă cu Domnul, și Dumnezeu îl va încuraja și-l va întări. Credincioșilor le-a fost dat darul Duhului Sfânt care locuiește în noi (Efeseni 1.13-14), și Mângâietorul ne va ajuta în situațiile amenințătoare. Istoria creștinismului e plină de istorii ale credincioșilor care și-au menținut o credință puternică în timpul celei mai rele persecuții și a unei izolări inimaginabile. Puterea Duhului Sfânt din credincioși nu trebuie subapreciată niciodată.

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Ce trebuie să facă un creștin dacă locuiește într-o zonă în care nu există biserică la care să meargă?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries